«Ξεκούρδιστες» δηλώσεις υπουργών…

«Ξεκούρδιστες»  δηλώσεις υπουργών…

Την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας κυβερνητικά στελέχη και υπουργοί «κατακλύζουν» τα ΜΜΕ με δηλώσεις. 

Το οξύμωρο είναι ότι, αντί με τα λεγόμενά τους να διαφωτίζουν τους πολίτες, γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Βγήκε, για παράδειγμα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, και είπε ότι σχεδιάζεται το άνοιγμα της εστίασης την 1η Δεκεμβρίου! 

Είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί… και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πρέπει να βιαστεί τόσο ο υπουργός για κάτι που πρωτίστως την ευθύνη έχουν οι επιστήμονες.

Θυμηδία προκάλεσαν και οι δηλώσεις το βράδυ της περασμένης Τρίτης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐϊδη. Από λίγο έως πολύ, αν καταλάβαμε, μας είπε ότι οι πολιτικές εκδηλώσεις επιτρέπονταν, αλλά όχι οι συναθροίσεις – πορείες… Μάλιστα, λέει, γι’ αυτό έδειξαν ανοχή στην πρωινή συγκέντρωση του ΚΚΕ μπροστά στην Αμερικανική Πρεσβεία. 

Και ρωτώ εγώ: η απόφαση που βγήκε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και ξεσήκωσε σάλο, σε τι αποσκοπούσε; Εκείνη η κακομοίρα που πήγε μόνη της να αφήσει ένα λουλούδι και έφαγε πρόστιμο 300 ευρώ (ασχέτως αν σβήστηκε αργότερα) «πλήρωσε» ότι δεν ακολούθησε κάποιο κόμμα; Έλεος, κε υπουργέ, ο κόσμος είναι στα όριά του, καταστηματάρχες και πολίτες πληρώνουν πρόστιμα ακόμα και για ψύλλου πήδημα, σεβαστείτε τουλάχιστον τη νοημοσύνη μας… 

Η χώρα δοκιμάζεται από πρωτόγνωρες καταστάσεις, σεβαστό… Το ίδιο όμως και οι πολίτες, γι’ αυτό τα κυβερνητικά στελέχη είναι προτιμότερο να σιωπούν, αν δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν. 

Κ. Γαζ. 

Υ.Γ.: Το «κλου» των δηλώσεων Χρυσοχοΐδη ήταν ότι είχε δώσει εντολή στους επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας να λένε «χρόνια πολλά» στους διαδηλωτές… Κι εγώ όταν το άκουσα με τα αυτιά μου, υπέθεσα ότι είχε γενέθλια ο Δημήτρης Κουτσούμπας…