Αυστηροί έλεγχοι και περιπολίες και στη Μεσσηνία – Επί ποδός Αστυνομία και εισαγγελέας υπηρεσίας

Αυστηροί έλεγχοι και περιπολίες και στη Μεσσηνία – Επί ποδός Αστυνομία  και εισαγγελέας υπηρεσίας

Αυξημένα μέτρα, συνεχείς περιπολίες και αστυνομικό προσωπικό επί ποδός σε όλες τις κεντρικές πόλεις της Μεσσηνίας από σήμερα το βράδυ, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου… «αντι-ρεβεγιόν» της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα μέτρα στην περιοχή μας θα είναι αυξημένα και αυστηρά, ενώ «σε επιφυλακή» θα βρίσκεται και εισαγγελέας υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, προκειμένου να… επέμβει όπου διαπιστωθούν περιπτώσεις κατάφωρης παραβίασης των μέτρων.

Αυξημένες περιπολίες

Η μέρα σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, ξεκινά χωρίς κάλαντα, συνεχίζεται χωρίς μεγάλα οικογενειακά τραπέζια, ενώ ο κορωνοϊός φέτος είπε «όχι» και στα ρεβεγιόν.

Οι μετακινήσεις μετά τις 10.00 το βράδυ και έως τις 5.00 το πρωί είναι απαγορευτικές και εξαιρούνται ελάχιστες περιπτώσεις.

Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν αυξημένες περιπολίες στην Καλαμάτα και σε κεντρικά σημεία του νομού. Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής και αυστηρής απαγόρευσης κυκλοφορίας τα μπλόκα της Αστυνομίας θα ελέγχουν κάθε όχημα ή πεζό που κινείται. Κι αν δεν είναι δικαιολογημένος, τότε θα το πληρώνει ακριβά.

Εισαγγελέας υπηρεσίας

Και για να μη γελιέστε ότι μπορεί και να κρυφτείτε, όταν θα υπάρχει καταγγελία για παραβίαση των μέτρων και αυτό διαπιστωθεί, εισαγγελέας από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας ή αντίστοιχα της Κυπαρισσίας θα μπορεί να δίνει εντολή η Αστυνομία να μπει και σε σπίτια παρουσία του.

Ο εισαγγελέας θα είναι αυτός πάντα που θα αξιολογεί και θα κρίνει την καταγγελία, αν απαιτείται επέμβαση.  Έτσι, από τις 10.00 το βράδυ οι μετακινήσεις επιτρέπονται αυστηρά μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. 

Αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας και σε κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο του νομού, σε εισόδους-εξόδους των πόλεων, στα υπεραστικά λεωφορεία και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συνωστισμός.

Της Βίκυς Βετουλάκη