Ακόμα 9 νέα κρούσματα κορωνοϊού χθες στη Μεσσηνία – Αμετάβλητη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με 22 ασθενείς

Ακόμα 9 νέα κρούσματα  κορωνοϊού χθες στη Μεσσηνία – Αμετάβλητη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με 22 ασθενείς

Περαιτέρω παράταση του lockdown στον ορίζοντα… 

Ακόμα μια μέρα με τριψήφιο αριθμό σε θανάτους από επιπλοκές του κορωνοϊού ήταν η χθεσινή. Εκτός των 100 θανάτων, έντονο προβληματισμό δημιουργεί και το νέο αρνητικό «ρεκόρ» με 622 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων  της χώρας. Τα νέα κρούσματα χθες, πάντως, ήταν «ελαφρώς» μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, καθώς καταγράφηκαν 1.882.

Στην περιοχή της Μεσσηνίας κατά την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ καταγράφηκαν και χθες 9 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή στην κλινική “covid-19” του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη με 22 ασθενείς να νοσηλεύονται. Χθες το πρωί δύο ασθενείς πήραν εξιτήριο, ωστόσο σημειώθηκαν δύο νέες εισαγωγές.

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, φαντάζει όλο και πιθανότερη η περαιτέρω παράταση του “lockdown”. Επίσης, σύμφωνα με αθηναϊκά ΜΜΕ, απομακρύνεται και το ενδεχόμενο να έχουμε ανακοινώσεις σήμερα από τον πρωθυπουργό, όπως ακουγόταν το προηγούμενο διάστημα, «σημάδι» ότι θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος για να γίνει έστω πιο «χαλαρή» η ολική απαγόρευση. Πάντως, προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι αποκλείεται να λειτουργήσει η «νυχτερινή διασκέδαση» μέσα στα Χριστούγεννα και πριν γενικά από τους εμβολιασμούς.

Του Κώστα Γαζούλη