Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τα σημερινά επεισόδια στην Καλαμάτα

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ   Μεσσηνίας για τα σημερινά επεισόδια στην Καλαμάτα

«Η μνήμη δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα»

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται από εκείνη τη νύχτα του Δεκέμβρη, όταν ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, σε μία δολοφονία που έβαλε φωτιά στις τελευταίες ημέρες του 2008 με την νεολαία να εξεγείρεται, καταγγέλλοντας την κυβερνητική/κρατική βία, διεκδικώντας τα δικαιώματα σε μόρφωση, δουλειά, ελευθερία.

Σήμερα, σε καιρούς πανδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φροντίζει να προκαλέσει εκ νέου με την χουντικής κοπής απόφασή της για απαγόρευση των συγκεντρώσεων, μένοντας πιστή στον αυταρχικό δρόμο που χάραξε κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Είναι προφανές πως η πανδημία και οι δραματικές εξελίξεις από την αδράνεια της κυβέρνησης στην προετοιμασία της χώρας και του ΕΣΥ, δεν επιτρέπουν μαζικές συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που θέτουν σε κίνδυνο την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης και η ΕΛ.ΑΣ έχουν δικαίωμα να καταστρατηγούν το Σύνταγμα, δήθεν για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Εξάλλου, αν ήθελαν να τηρήσουν το νόμο και να επιβάλλουν πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων προστασίας, ας πήγαιναν την περασμένη Κυριακή στην Πάρνηθα να δουν τον κ. Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο του γενικότερου κρεσέντου καταστολής, από το πρωί της Κυριακής ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν «παρατεταγμένες» στην κεντρική πλατείας της Καλαμάτας , προφανώς όχι με δική τους βούληση, αλλά κατ’ εντολή της πολιτικής τους ηγεσίας, με σκοπό να αποτρέψουν μια ολιγομελή εκδήλωση της Αντιφαστιστικής Κίνησης, όπου τηρούνταν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και προχώρησαν σε 3 προσαγωγές.

Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, η αστυνομία απαγορεύει σε πολίτες να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου οι οποίοι δεν παραβίασαν κανένα υγειονομικό μέτρο.

Ο ανίκανος να συλλάβει τους καταδικασμένους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, κ. Χρυσοχοΐδης, δίνει τώρα εντολές να προσαχθούν πολίτες.

Μαζί με τον ανεύθυνο κ. Μητσοτάκη φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή ντροπιαστική εικόνα. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες.

Η μνήμη δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την πορεία της πανδημίας δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από ακροδεξιούς και αντιδημοκρατικούς αντιπερισπασμούς.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ