Διακίνηση ναρκωτικών στη Λακωνία με άρωμα Μεσσηνίας

Διακίνηση ναρκωτικών στη  Λακωνία με άρωμα Μεσσηνίας

Άρωμα Μεσσηνίας έχει η υπόθεση διακίνησης σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών που εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, αφού ο ένας εκ των συλληφθέντων έλκει την καταγωγή του από την Καλαμάτα.

Έπειτα από παρακολούθηση των υπόπτων, αλλά και των τηλεφωνικών τους συνομιλιών, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης προχώρησε την Τετάρτη σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στην Κοίτα και την Κοκκάλα της Ανατολικής Μάνης και στη Σκάλα του Ευρώτα, συλλαμβάνοντας τρία άτομα, ενώ κατέσχεσε κοντά στα 15 κιλά χασίς και θερμοκήπιο, όπου καλλιεργούνταν χειμωνιάτικα δενδρύλλια κάνναβης.

Τους αποδίδονται, δε, πολύ σοβαρές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα.

Άρωμα Μεσσηνίας
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Σκάλα του Δήμου Ευρώτα και στην Κοίτα και την Κοκκάλα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Λακωνίας και των Αστυνομικών Τμημάτων Ευρώτα και Γυθείου.

Τις έρευνες βοήθησε και ο αστυνομικός σκύλος της Μεσσηνίας για την ανίχνευση ναρκωτικών, ο γνωστός πλέον «Dagi».

Συνελήφθησαν τρία άτομα και ειδικότερα ένας 66χρονος από την Κοκκάλα, στον οποίο οι αστυνομικοί αποδίδουν ότι κινούσε τα νήματα και στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα περισσότερα ναρκωτικά, ένας 45χρονος που κατοικεί στην Κοίτα και έλκει την καταγωγή του από την Καλαμάτα και ένας 40χρονος από τη Σκάλα Ευρώτα.

Σημαντικές ποσότητες
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι το τελευταίο τουλάχιστον δίμηνο οι τρεις συλληφθέντες συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στις ευρύτερες περιοχές της Λακωνίας, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χασίς συνολικού βάρους 14.524,5 γραμμαρίων και 53 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στην ιδιοκτησία του 66χρονου εντοπίσθηκε θερμοκήπιο, όπου καλλιεργούσε 45 δενδρύλλια. Από την κατοχή του κατασχέθηκαν 14 κιλά και 430 γραμμάρια χασίς, 356 σπόροι κάνναβης, δύο πιστόλια, ένα κυνηγετικό όπλο, 52 φυσίγγια, ένα πιστόλι φωτοβολίδων, συσκευασίες για ναρκωτικά, το ποσό των 9.615 ευρώ, δύο ζυγαριές και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην κατοχή του 45χρονου που έχει καταγωγή από Μεσσηνία και μένει στην Ανατολική Μάνη βρέθηκαν 52 γραμμάρια χασίς, να καλλιεργεί 8 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Τέλος, στον τρίτο συλληφθέντα, τον 40χρονο στη Σκάλα Ευρώτα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 42,5 γραμμάρια, χασίς, ένα στιλέτο, με μήκος λάμας 8 εκατοστών και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσότερων ατόμων σε αυτή.

Της Βίκυς Βετουλάκη