Δήμος Τριφυλίας: Τέσσερις τράπεζες ενδιαφέρονται για τα χρηματικά του αποθέματα

Δήμος Τριφυλίας: Τέσσερις τράπεζες ενδιαφέρονται  για τα χρηματικά του αποθέματα

Τέσσερις τράπεζες εκδήλωσαν ενδιαφέρον με υποβολή πρότασης-προσφοράς για τη σύναψη σύμβασης τήρησης των χρηματικών αποθεμάτων του Δήμου Τριφυλίας και το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη το Σάββατο. 

Στο απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης, που δημοσιεύθηκε χθες στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: 6Α9ΣΩΗΕ-ΔΔΗ, αναγράφεται, μεταξύ άλλων,: «Εισάγοντας το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ο πρόεδρος είπε: Ο Δήμος Τριφυλίας εξέδωσε τη με αριθ. πρωτ. 14689/03-11-2020 πρόσκληση ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων-προσφορών για τη σύναψη σύμβασης με πιστωτικό ίδρυμα που θα προσφέρει την πιο συμφέρουσα προσφορά για την τήρηση των χρηματικών αποθεμάτων του Δήμου Τριφυλίας. 

Προς τούτο έχουν κατατεθεί στο Δήμο οι παρακάτω σφραγισμένες προσφορές, τις οποίες θέτω υπόψη σας: 1. Η με αριθ. πρωτ.15452/20-11-2020 προσφορά της ALPHA BANK. 2. Η με αριθ. πρωτ. 15518/23-11-2020 προσφορά της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. 3. Η με αριθ. πρωτ. 15540/23-11-2020 προσφορά της EUROBANK. 4. Η με αριθ. πρωτ. 15499/23-11-2020 προσφορά της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. 

Σύμφωνα με την ως άνω με αριθ. πρωτ. 14689/03-11-2020 πρόσκληση ενδιαφέροντος, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να ανοιχθούν οι σφραγισμένοι φάκελοι προσφορών και εν συνεχεία, αφού ορίσομε τριμελή επιτροπή αξιολόγησής τους, να διαβιβαστούν οι φάκελοι στην εν λόγω επιτροπή. Λόγω των μέτρων για την πανδημία το σημερινό Συμβούλιο γίνεται με τηλεδιάσκεψη και δεν είναι εφικτό να ανοιχτούν οι φάκελοι των προσφορών ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων των τραπεζών. Προτείνω το άνοιγμα των φακέλων να γίνει από την αρμόδια επιτροπή. 

Στη συνέχεια ο δήμαρχος πρότεινε για την τριμελή επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών τους εξής: 1. Κωστοπούλου Δήμητρα, προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας (Πρόεδρος), 2. Μακρή Αναστασία, προϊσταμένη Τμήματος Ταμείου Δήμου Τριφυλίας, 3. Παπαχριστοφίλου Θεόδωρο, υπάλληλο Τμήματος Προϋπολογισμού-Λογιστηρίου και Προμηθειών. 

Η συζήτηση και οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων καταγράφηκαν σε ηχητικό αρχείο. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε τα λεχθέντα από τον πρόεδρο και την εισήγηση του δημάρχου, καθώς και τις σχετικές διατάξεις των Ν. 3463/2006 και Ν. 3852/2010, έπειτα από συζήτηση, αποφασίζει ομόφωνα: Αποδέχεται τις ως άνω προσφορές των τραπεζών. Συγκροτεί επιτροπή αξιολόγησης προσφορών για τη σύναψη σύμβασης με πιστωτικό ίδρυμα από τους ανωτέρω. Εξουσιοδοτεί την εν λόγω επιτροπή να ανοίξει τους φακέλους των προσφορών ενώπιον των εκπροσώπων τους. Οι φάκελοι με τις προσφορές να διαβιβαστούν στην επιτροπή για την αξιολόγησή τους. Μετά την επεξεργασία των προσφορών η επιτροπή θα εισηγηθεί την αξιολόγησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

H απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 177/2020».