Δραματικά μειωμένη η κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

Δραματικά μειωμένη η κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

Τα ασυνόδευτα δέματα πάνε και έρχονται «σαν τρελά»

Ούτε στο ένα δέκατο είναι η επιβατική κίνηση που καταγράφεται φέτος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας τις γιορτινές αυτές μέρες και μόλις τις τελευταίες καλύφθηκε το ανώτατο ποσοστό πληρότητας που φτάνει στο 65%.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συγκοινωνιακού φορέα, Γιάννης Κάντζας, η επιβατική κίνηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη και απλώς όλοι, ιδιοκτήτες λεωφορείων και οδηγοί, κάνουν υπομονή.

«Κάνουμε υπομονή»
Σε σύγκριση με το lockdown του Μαρτίου, σε αυτό το δεύτερο το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας έχει περισσότερα δρομολόγια. Την περίοδο του Μαρτίου υπήρχε μόνο ένα δρομολόγιο για Αθήνα, ενώ τώρα καθημερινά εκτελούνται τρία. Ταυτόχρονα, αυτή τη φορά υπάρχουν τοπικά δρομολόγια, καθώς και μία φορά την εβδομάδα για Θεσσαλονίκη και δύο για Πάτρα.

«Η κίνηση προφανώς και είναι μειωμένη. Υπομονή κάνουμε. Αυτές τις μέρες έχουμε 3 δρομολόγια καθημερινά για Αθήνα και αν χρειασθεί, για να καλυφθούν οι ανάγκες, μπαίνει κάποιο έκτακτο.

Η πληρότητα όλη την προηγούμενη περίοδο ήταν περίπου στο 50%.

Το ανώτατο όριο πληρότητας αυτή την περίοδο στα λεωφορεία βάσει των απαγορεύσεων είναι το 65%. Ποσοστό που φτάσαμε τώρα, αυτές τις μέρες», τόνισε ο κ. Κάντζας.

Τα ασυνόδευτα… «κυκλοφορούν»
Εκεί που παρατηρείται κίνηση, σχεδόν στα επίπεδα που ήταν και τις άλλες χρονιές, είναι στην αποστολή με το ΚΤΕΛ ασυνόδευτων δεμάτων. «Οι μεταφορές για ασυνόδευτα δέματα γίνονται κανονικά. Ο κόσμος μάς εμπιστεύεται και μας προτιμάει. Στέλνουμε δέματα σε Αθήνα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.α. Η κίνηση στα δέματα είναι η μόνη που είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τις άλλες χρονιές», σημείωσε ο κ. Κάντζας, προσθέτοντας ότι μετακινούνται δέματα τόσο προς άλλους προορισμούς όσο και προς Καλαμάτα, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος είναι τα δέματα που φεύγουν από Καλαμάτα παρά αυτά που έρχονται. Αυτές τις μέρες, δε, ο κόσμος στέλνει σε δικούς του που είναι σε άλλες πόλεις τρόφιμα, αλλά και δώρα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους επιβάτες στα λεωφορεία, ο κ. Κάντζας σημείωσε ότι όλοι είναι προσεκτικοί και τηρούν τα μέτρα κι αν κάποιος προσπαθήσει να μη συμμορφωθεί, τότε πριν προλάβει ο οδηγός τού έχουν κάνει παρατήρηση οι υπόλοιποι επιβάτες.

Της Βίκυς Βετουλάκη