“Drive through” γρήγορα τεστ κορωνοϊού σήμερα στη Μεσσήνη

“Drive through” γρήγορα τεστ κορωνοϊού σήμερα στη Μεσσήνη

Μείωση των νέων κρουσμάτων, παραμένουν 23 ασθενείς στην κλινική “covid-19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Αισθητά μειωμένα είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφονται στη Μεσσηνία τις τελευταίες μέρες, και σε σχέση με ό,τι συνέβαινε από τα μέσα Οκτωβρίου και ύστερα, φαίνεται πως η καραντίνα “δούλεψε” στην περιοχή μας. Το τελευταίο τριήμερο καταγράφηκαν 8 νέα κρούσματα στο νομό (4 Σάββατο & 4 Δευτέρα), ενώ προχθές Κυριακή δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα, κάτι που είχε να συμβεί στο νομό απ’ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στο δε Νοσοκομείο Καλαμάτας η κατάσταση είναι μεν καλύτερη, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται 23 ασθενείς για νοσηλεία στην κλινική “covid-19”.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πρόκειται να πραγματοποιήσει “drive through” γρήγορα τεστ κορωνοϊού στη Μεσσήνη. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν με το ΙΧ όχημά τους να περάσουν από το πάρκινγκ του Δημαρχείου, από τις 8.30 το πρωί ως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

Όσο για την κατάσταση στη χώρα σε σχέση με την πανδημία, δείχνει λίγο καλύτερη τα τελευταία 24ώρα όσον αφορά στα νέα κρούσματα. Ωστόσο, οι θάνατοι από τις επιπλοκές του νέου ιού έχουν αυξηθεί ραγδαία και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το Νοέμβριο έφτασαν σχεδόν τους 800, με τη Βόρεια Ελλάδα να πλήττεται περισσότερο. Χθες καταγράφηκαν συνολικά 1.044 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 85 συμπολίτες μας κατέληξαν και 600 παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας.

Όπως έκανε γνωστό χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στα τέλη της εβδομάδας που ήδη διανύουμε αναμένεται νέα τοποθέτηση από τον πρωθυπουργό, και εκεί θα ακούσουμε τι μέλλει γενέσθαι εν όψει των Χριστουγέννων. Πάντως, όλοι οι επιστήμονες, σε όλους τους “τόνους”, υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε τις εορτές όπως τις είχαμε στο μυαλό μας τα προηγούμενα χρόνια.

Του Κώστα Γαζούλη