Γυρίσματα για την ταινία «Ο Άνεμος της Ελευθερίας» στο Ιστορικό Κέντρο

Γυρίσματα για την ταινία «Ο Άνεμος της Ελευθερίας» στο Ιστορικό Κέντρο

Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα για την ταινία «Ο Άνεμος της Ελευθερίας.

Πρόκειται για ένα από τα βασικά παραδοτέα του προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις», την Ερευνητική Κοινοπραξία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την εταιρεία View Master Films A.E.

Στο ναό των Αγίων Αποστόλων οι άνθρωποι της παραγωγής είχαν στήσει ένα εξαιρετικό σκηνικό που παρέπεμπε στο 1821, ενώ, όπως ήταν λογικό, το θέαμα προσέλκυσε όσους περνούσαν από το σημείο.

Η ταινία
Πρόκειται για ένα μυθοπλαστικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους το οποίο θα αφηγείται τα γεγονότα του 1821 σε πολυδιάστατο επίπεδο, ξεκινώντας από την προεπαναστατική περίοδο και φτάνοντας στην απελευθέρωση της Καλαμάτας το Μάρτιο του 1821.

Η ταινία θα προβληθεί σε Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα διανεμηθεί στις αίθουσες όλης της χώρας και θα μεταδοθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Πρόκειται για τη μοναδική μεγάλη σύγχρονη παραγωγή με θεματολογία το 1821, στην οποία για πρώτη φορά θα καταγραφούν κινηματογραφικά η καθημερινότητα και οι συνήθειες των Ελλήνων κατά την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο του 1821.

Είναι μια ταινία η οποία θα αποτελέσει ορόσημο για την Καλαμάτα, αλλά και ολόκληρο το νομό – ένα έργο με πολιτιστικό, ιστορικό, ερευνητικό, αλλά και εορταστικό χαρακτήρα, το οποίο μεταφέρει από το χτες στο σήμερα τα ιδεώδη της αγωνιστικότητας και της ελευθερίας.