Η Aρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλαμάτας

Η Aρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλαμάτας

«Ο φετινός εορτασμός του Αγίου Νικολάου μάς βρίσκει σε περίοδο δοκιμασίας, όχι μόνο τοπικού χαρακτήρα, αλλά δοκιμασίας η οποία καλύπτει όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου. Καλούμαστε, λοιπόν, να τιμήσουμε τον Άγιο Νικόλαο μέσα από το σπίτι μας, μακριά από το ναό του σωματικά, αλλά μέσα σε αυτόν νοερά.

Γνωρίζω πως οι χιλιάδες των συμπολιτών μας που κάθε χρόνο επισκέπτονταν το ναό μας αυτό το διήμερο, θα έχουν τη σκέψη τους και την προσευχητική τους αγάπη στραμμένη στον Άγιό μας, και τους διαβεβαιώ πως και η δική μας προσευχητική αγάπη και σκέψη θα βρίσκεται μαζί τους, κατά την ώρα της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Νικολάου.

Με αυτές τις σκέψεις εκφράζω την αγάπη και τη σκέψη μου προς όλους τους ευσεβείς χριστιανούς της ενορίας και της πόλης μας και εύχομαι η μορφή και η διδασκαλία του Αγίου Νικολάου να είναι οδηγός στη ζωή του καθενός μας.
Τα παραπάνω αναφέρει ο  αρχιμανδρίτης, πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και προϊστάμενος του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου «Φλαρίου» Καλαμάτας, Φίλιππος Χαμαργιάς.

Πατήστε εδώ και δείτε ζωντανά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής