Ηλικιωμένη γυναίκα διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας – Πέφτουν τα κρούσματα… αυξήθηκαν οι ασθενείς στην κλινική “covid-19”

Ηλικιωμένη γυναίκα διασωληνώθηκε στη  ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας – Πέφτουν τα κρούσματα… αυξήθηκαν οι ασθενείς στην κλινική “covid-19”

Μια ηλικιωμένη γυναίκα από τη Σπάρτη διασωληνώθηκε χθες το μεσημέρι στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας για «COVID-19». Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τη συνεχιζόμενη καλή εικόνα που παρουσιάζει επιδημιολογικά ο νομός, με μόλις 3 νέα κρούσματα το τελευταίο τριήμερο, οι ασθενείς στην κλινική “COVID-19” του νοσοκομείου αυξήθηκαν από 9 την Παρασκευή σε 12 χθες. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ακόμα δύο ασθενείς που νοσηλεύονται «φλέρταραν» με το ενδεχόμενο να χρειαστεί να διασωληνωθούν. Πρόκειται για μια 75χρονη με υποκείμενο νόσημα ότι είναι «καπνίστρια» και για έναν 80χρονο που παρουσιάζει αναπνευστική ανεπάρκεια.

289 αρνητικά «rapid test» χθες στη Μεσσηνία

Την ίδια στιγμή, όπως προαναφέραμε, η Μεσσηνία παρουσιάζει σημαντική μείωση νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, κάτι που συνεχίστηκε και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Δύο νέα κρούσματα διαπιστώθηκαν το Σάββατο και ένα χθες Δευτέρα, ενώ κανένα δε δόθηκε από τον ΕΟΔΥ την Κυριακή. 

Η «καλή εικόνα» επιβεβαιώνεται και απ’ τα δειγματοληπτικά “rapid test” που διενεργούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Κ.Υ. Καλαμάτας. Συνολικά χθες πραγματοποιήθηκαν 289 «γρήγοροι έλεγχοι» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το «Αλεξανδράκειον Γηροκομείο», το Δικαστικό Μέγαρο, καθώς και στο Μελιγαλά και το Δώριο. Όλα οι έλεγχοι ήταν αρνητικοί, ενώ θα συνεχίζονται σε καθημερινή βάση

Δεν «πέφτουν» οι διασωληνωμένοι στη χώρα

Η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας παρουσιάζει μια μικρή βελτίωση τις τελευταίες μέρες, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να εμφανίζουν σημαντική πτώση. Ωστόσο, «σταθερά» ψηλά βρίσκονται οι θάνατοι από τις επιπλοκές του νέου ιού, ενώ και οι διασωληνωμένοι ασθενείς στα νοσοκομεία της χώρας παραμένουν σε υψηλά νούμερα, με 558 συμπολίτες μας να δίνουν «μάχη» για να κρατηθούν στη ζωή. 

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας