Ιωάννης Λαμπρόπουλος: «Να μη μας διχάζουν τα μικρά. Να μας ενώνουν τα μεγάλα»

Ιωάννης Λαμπρόπουλος: «Να μη μας διχάζουν τα μικρά. Να μας ενώνουν τα μεγάλα»

«Η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού πραγματοποιείται φέτος υπό πρωτόγνωρες συνθήκες» σημείωσε στην ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτή Μεσσηνίας Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η ανθρωπότητα και μαζί και η χώρα μας, περνά την μεγαλύτερη κρίση, μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα κατέρρεαν  Υγειονομικά Συστήματα, όπως της Ελβετίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και πολλών άλλων.

Η Ελλάδα, εκτός από την υγειονομική, καλείται να διαχειριστεί και την οικονομική κρίση που προέκυψε. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, εδώ και αρκετούς μήνες, αντιμετωπίζει τις καθημερινές απειλές της Τουρκίας, καθώς και την πίεση των μεταναστευτικών ροών στα σύνορά της.

Ποτέ άλλοτε, κυβέρνηση, μετά τον πόλεμο, δεν κλήθηκε να διαχειριστεί τέτοια πολυεπίπεδη και τέτοιων διαστάσεων κρίση.

Για το λόγο αυτό, κύριοι της αντιπολίτευσης, θα έπρεπε να είστε πιο συγκρατημένοι και προσεχτικοί στους λόγους σας, όταν μάλιστα μέχρι πρότινος κυβερνούσατε και δεν φτιάξατε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δεν προσλάβατε γιατρούς και νοσηλευτές, δεν εξοπλίσατε τις Ένοπλές Δυνάμεις μας και τις αφήσατε χωρίς ανταλλακτικά.

[…] Οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες και τα προβλήματα μεγάλα και απρόβλεπτα. Στην αβεβαιότητα που κυριαρχεί σε όλο τον κόσμο, ελπίδα είναι η επιστήμη και τα εμβόλια.

Μέχρι να ξανάρθει η κανονικότητα, πρέπει η Οικονομία μας να σταθεί όρθια, οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι να κρατήσουν τις δουλειές τους.

Μπαίνουμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Υγεία, την Οικονομία, αλλά και τα εθνικά μας θέματα.

Σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που σαρώνει, παγώνει και κλείνει τα πάντα, πρέπει όλοι μας, κόμματα και πολίτες, να παραμείνουμε ενωμένοι.

Η αντιπολίτευση φθοράς δεν οδηγεί πουθενά.

Αξία και κέρδος για το λαό μας αποτελεί η θετική αντιπολίτευση, με προτάσεις και ιδέες, που συνεισφέρουν σε καλύτερες πολιτικές.

Μόνον έτσι θα αντιμετωπίσουμε, τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και τις προκλήσεις στα εθνικά μας θέματα.

Να μη μας διχάζουν τα μικρά. Να μας ενώνουν τα μεγάλα».