«Καλικάντζαροι» κατακλέβουν την περιοχή Αρφαρών

«Καλικάντζαροι» κατακλέβουν την περιοχή Αρφαρών

Γυναίκα πέτυχε τον κλέφτη μέσα στον σπίτι της στον Άγ. Κωνσταντίνο

Πρ. Βρωμόβρυσης: «Ανησυχία στους κατοίκους από τις κλοπές στην ευρύτερη περιοχή»

Αγανακτισμένοι από τις επαναλαμβανόμενες κλοπές στην ευρύτερη περιοχή των Αρφαρών, είναι οι κάτοικοι, όπως μας μετέφερε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βρωμόβρυσης Κωνσταντίνος Αλιφέρης.

Θύμα και ο ίδιος, όπως τόνισε 4 φορές, με την τελευταία ανήμερα τα Χριστούγεννα, όταν μέρα μεσημέρι η μητέρα του βρήκε τον κλέφτη μέσα στο πατρικό τους, στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Ξήλωσε το συναγερμό
Όπως μας περιέγραψε, η μητέρα του ανήμερα τα Χριστούγεννα απουσίασε από το σπίτι της από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι. Κάποια στιγμή ο συναγερμός, που έχουν εγκαταστήσει στο σπίτι, έστειλε ειδοποίηση ότι κάτι συμβαίνει. Η γυναίκα επιστρέφοντας  βρήκε την πόρτα του σπιτιού  παραβιασμένη, με τον κλέφτη μέσα σε αυτό, ο οποίος και τράπηκε σε φυγή. Πρόλαβε όμως να πάρει μαζί του χρυσαφικά που βρήκε, αξίας 3.000 ευρώ, με τη γυναίκα να διαπιστώνει πως ήταν Ρομά.

Όπως σημείωσε ο κ. Αλιφέρης, ο δράστης μόλις πλησίασε και χτύπησε ο συναγερμός δεν πτοήθηκε και απλά τον… ξήλωσε. Στη συνέχεια παραβίασε την πόρτα κάνοντας το σπίτι άνω – κάτω.

«Οι ζημιές στο σπίτι είναι πολλές. Ξήλωσε το συναγερμό, παραβίασε πόρτες, η δε αντικατάσταση των κουφωμάτων αποτελεί μεγάλο κόστος. Τις περισσότερες φορές οι υλικές ζημιές που προκαλούνται κοστίζουν περισσότερο από τα κλοπιμαία», σημείωσε ο κ. Αλιφέρης.

Αύξηση παραβατικότητας
Ακολούθως, είπε ότι την τελευταία 5ετία υπάρχει μεγάλη αύξηση της παραβατικότητας στην περιοχή.

«Έχουμε πάρα πολλές κλοπές. Υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία σε όλους τους κατοίκους. Η παραβατικότητα έχει επηρεάσει την περιοχή. Η τήρηση των νόμων, οι συχνοί έλεγχοι και κυρίως η αυστηρή τιμωρία, είναι μονόδρομος. Η ανοχή και η ελαστικότητα που υπάρχει, προσβάλλει τους νομοταγείς πολίτες. Το θέμα έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και ο Δήμαρχος κάνει προσπάθειες αλλά δεν γίνεται για κάθε σπίτι να υπάρχει και ένας αστυνομικός. Πρέπει να επιβάλλεται αυστηρή τιμωρία στους παραβάτες. Ναι μεν το κράτος να βοηθήσει τους Ρομά, όμως θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στους υπόλοιπους πολίτες», κατέληξε ο κ. Αλιφέρης.

Της Βίκυς Βετουλάκη