Με “διπλές” λειτουργίες και ευλαβική τήρηση των μέτρων τα φετινά Χριστούγεννα στις εκκλησίες της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Με “διπλές” λειτουργίες και ευλαβική τήρηση των μέτρων τα φετινά Χριστούγεννα στις εκκλησίες της Καλαμάτας  (φωτογραφίες)

Διαφορετικός,  όπως στα περισσότερα πράγματα στη ζωή μας το 2020, ήταν ο φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων στις εκκλησίες της Καλαμάτας. Τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα και τον αριθμό των πιστών που επιτρεπόταν να βρίσκονται στους ναούς, τελέστηκε ο όρθρος   των Χριστουγέννων. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι σ’ όλους τους μεγάλους ναούς της Μεσσηνίας όπου υπάρχουν τουλάχιστον δύο εφημέριοι, τελέστηκαν δυο λειτουργίες, η πρώτη από τις 6:30 – 9:30, και η δεύτερη 10:00 – 11:00.

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

Στην Πανηγυρική Θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος στην Καλαμάτα, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυστόστομος ενώ παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, καθώς και άλλοι αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων της πόλης. 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τη 2η Χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ι.Ν. Του Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα.