Με δωρεά Κάρτσωνα-Βρέττη και τη στήριξη του Δήμου το νέο κέντρο ρίψεων του ΓΣ Ακρίτα 2016

Με δωρεά Κάρτσωνα-Βρέττη και τη στήριξη του Δήμου το νέο κέντρο ρίψεων του ΓΣ Ακρίτα 2016

Το υπό κατασκευή κέντρο ρίψεων που κατασκευάζει ο ΓΣ Ακρίτα 2016, έναν πολυχώρο αθλητισμού που δημιουργείται στην περιοχή του Ασπροχώματος, σε χώρο ιδιοκτησίας της οικογένειας του αείμνηστου Ιωάννη Κάρτσωνα, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Οι εργασίες εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς και με μεράκι από τον Πρόεδρο του ΓΣ Ακρίτα 2016, Πέτρο Παπαδόπουλο, ο οποίος μετά την παραχώρηση του χώρου από τον κ. Νικήτα Κάρτσωνα, βλέπει ένα στόχο ετών να γίνεται πραγματικότητα. Σημειώνεται ότι την προσπάθεια στηρίζει ο Δήμος Καλαμάτας.

Το κέντρο ρίψεων θα διαθέτει έναν κλωβό ρίψεων 8 μέτρων για τα αγωνίσματα της σφυροβολίας και του δίσκου, μια διαδρομή για το αγώνισμα του ακοντίου και μια βαλβίδα για το αγώνισμα της σφαιροβολίας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος, αφού ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, ανέφερε: «Από την ανάληψη των καθηκόντων μας είχαμε τονίσει ότι τον Αθλητισμό τον αντιμετωπίζουμε ως κοινωνικό αγαθό. Έτσι το αντιλαμβανόμαστε, γι’ αυτό και τον στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Έχουμε από την αρχή συζητήσει με τον Πέτρο Παπαδόπουλο, ο οποίος μας έχει παρουσιάσει το πλάνο του, για τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου ρίψεων. Μία υποδομή που θα δώσει τη δυνατότητα σε αθλητές της περιοχής μας να προπονούνται, να προετοιμάζονται για μεγάλους αγώνες, αλλά και να προσελκύσει αθλητές απ’ όλη την Πελοπόννησο και τη νότια Ελλάδα. Είχαμε συζητήσει για κάποιους χώρους, όμως έχουμε την ευχάριστη εξέλιξη ο κ. Κάτσωνας να προσφέρει έναν χώρο, ο οποίος διαμορφώθηκε και είναι εξαιρετικός, μέσα στην Καλαμάτα, δίπλα από τον Περιμετρικό, έχει όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσει να στηριχθεί και από εμάς. Μιλήσαμε με τον κ. Παπαδόπουλο και το επόμενο διάστημα θα εξειδικεύσουμε τη συμμετοχή του Δήμου, ώστε να συνταχθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας και να στηρίξουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται. Είμαστε βέβαιοι ότι αν συνεργαστούμε στενά, ο Δήμος, ο Σύλλογος, η τοπική μας κοινωνία, μπορεί να φέρουμε θετικά αποτελέσματα».

Τίποτα δεν είναι αδύνατο…
Από την πλευρά οι υπεύθυνοι του ΓΣ Ακρίτα 2016 με ιδιαίτερη ικανοποίηση σημειώνουν: «Τίποτα δεν είναι αδύνατο! To αποδεικνύει ο Πέτρος Παπαδόπουλος για άλλη μια φορά, μιας και τη δύσκολη αυτή περίοδο, συνεχίζει την προσπάθεια για να έχουν τα παιδιά της Καλαμάτας και Μεσσηνίας ό,τι καλύτερο για να αθληθούν και να αναδείξουν το ταλέντο τους στο στίβο.

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αθλητικής εγκατάστασης ΚΕΝΤΡΟ ΡΊΨΕΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΑΚΡΙΤΑΣ στην Καλαμάτα! Οι εργασίες συνεχίζονται το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

Το προπονητήριο ρίψεων κατασκευάζεται από το ΓΣ Ακρίτα 2016 στο Απρόχωμα Καλαμάτας στην τοποθεσία του πρώην εργοστασίου του αείμνηστου Ιωάννη Κάρτσωνα,  με την ευγενική διάθεση του χώρου από τον κ. Νικήτα Κάρτσωνα και την οικογένεια Βρέττη.

Θα περιλαμβάνει κλωβό ρίψεων 8 μέτρων για τα αγωνίσματα της σφυροβολίας και του δίσκου, διαδρομή για το αγώνισμα του ακοντίου και βαλβίδα για το αγώνισμα της σφαιροβολίας. Βοηθητικές υποδομές θα συμπληρωθούν ώστε ο χώρος να είναι επισκέψιμος για θεατές, φιλοξενία αγώνων και προπονητικών καμπ.

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής κ. Κώστας Δρακόπουλος είναι από το Σεπτέμβριο μέλος της προπονητικής ομάδας του ΓΣ Ακρίτα, με τη δική του τεχνογνωσία θα αναπτυχθούν τα αγωνίσματα των ρίψεων και θα αναδειχθούν αθλητές από τη Μεσσηνία. Η Ακαδημία Ρίψεων αριθμεί σήμερα 25 παιδιά αλλά προβλέπουμε ότι θα μεγαλώσει πολύ αυτός ο αριθμός σύντομα!».