Μεσσηνίας Χρυσόστομος για το εμβόλιο: «Ομπρέλα προστασίας για εμάς και το συνάνθρωπο»

Μεσσηνίας Χρυσόστομος για το εμβόλιο: «Ομπρέλα προστασίας για εμάς και το συνάνθρωπο»

Δύο λειτουργίες με παρουσία πιστών στις μεγάλες ενορίες της Μεσσηνίας στις γιορτές-Άνοιξαν οι εκκλησίες για ατομική προσευχή

Ανοιχτές είναι ξανά οι εκκλησίες από χθες το πρωί για τους πιστούς που επιθυμούν να ανάψουν ένα κερί ή να προσευχηθούν. Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος ζήτησε από τους πιστούς να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, ενώ και οι ναοί έχουν μεριμνήσει για την προστασία του κόσμου. Επίσης, έκανε γνωστό ότι λειτουργίες με παρουσία πιστών θα διεξαχθούν, όπως είχε ανακοινωθεί, ανήμερα τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και στις 6 Ιανουαρίου, εορτή των «Θεοφανείων». Τις μέρες αυτές θα επιτρέπονται 50 πιστοί σε μεγάλους ναούς και τις μητροπόλεις και 25 στις υπόλοιπες εκκλησίες. Σημείωσε, δε, ότι σε κάθε ναό θα υπάρχουν ισάριθμα καθίσματα και όσοι δεν έχουν κάθισμα, δε θα επιτρέπεται να βρίσκονται εντός, ενώ δε θα επιτρέπεται, σύμφωνα με την ΚΥΑ, να βρίσκονται και εκτός ναού (κάτι που είναι πολύ πιθανό να απαγορεύουν και οι καιρικές συνθήκες). 

Όπως έκανε γνωστό ο μητροπολίτης, στις μεγάλες ενορίες της Μεσσηνίας, όπου υπάρχουν περισσότεροι του ενός ιερείς, θα διεξαχθούν τα Χριστούγεννα και των «Φώτων» δύο λειτουργίες. Η πρώτη 06.30 – 09.30 και η 2η 10.00 – 11:00 το πρωί. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους πιστούς να παρακολουθήσουν τις θείες λειτουργίες των άγιων αυτών ημερών. 

Αναφορικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων, ο μητροπολίτης υπογράμμισε ότι δε θα διεξαχθεί αγιασμός των υδάτων, όπως κάθε χρόνο, στο λιμάνι, παρά μόνο μέσα στους ναούς. Αρκετά σημαντικό είναι και το ότι το «αντίδωρο» και ο «αγιασμός» θα δοθούν στους πιστούς, το μεν πρώτο σε σακουλάκι, το δε δεύτερο σε «μπουκαλάκι». 

Κλείνοντας το συγκεκριμένο θέμα, τόνισε ότι η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή, επισείοντας από όλους προσοχή για να μην τεθεί ο νομός σε κίνδυνο.

«Έχω ήδη γραφεί στη λίστα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού»

Στο περιθώριο της χθεσινής ενημέρωσης αναφορικά με το τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τις εκκλησίες, ο κ.κ. Χρυσόστομος επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού αποτελεί απόδειξη ανθρωπιάς και ηθική επιταγή σε κάθε άνθρωπο. Έκανε γνωστό, δε, ότι ο ίδιος έχει ήδη έχει γραφτεί στη λίστα για το εμβόλιο (άυλη συνταγογράφηση) κατά του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί «ομπρέλα» προστασίας για εμάς και το συνάνθρωπό μας. 

Κάλεσε, μάλιστα, όλους τους ανθρώπους, εφόσον τους το επιτρέπει ο ιατρός τους, να εμβολιαστούν, καθώς όσοι περισσότεροι εμβολιαστούν τόσο πιο γρήγορα θα «βγάλουμε» τις μάσκες και θα σταματήσουμε να αναθεωρούμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.