Μίλτος Χρυσομάλλης: «Πάνω από 200 εκατομμύρια έδωσε η κυβέρνηση ενίσχυση στη Μεσσηνία και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα καταψήφισαν όλα»

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Πάνω από 200 εκατομμύρια έδωσε η κυβέρνηση ενίσχυση στη Μεσσηνία και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα καταψήφισαν όλα»

Τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα θετικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τους πολίτες, ειδικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στηλίτευσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Μίλτος Χρυσομάλλης, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2021. 

Όπως παρατήρησε ο Μίλτος Χρυσομάλλης, είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες ως προς τις μελλοντικές προβλέψεις του προϋπολογισμού και να μην μπορούν να γίνουν εύκολα αντιληπτά τα αντικειμενικά δεδομένα του. Το να αμφισβητεί, όμως, η αντιπολίτευση τα πραγματικά δεδομένα της χρονιάς που πέρασε, αυτό κουράζει την κοινωνία, ειδικά όταν υπάρχει αντικειμενική αποτύπωση των αριθμών. 

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε δύσκολες αποφάσεις με μόνο γνώμονα την προστασία της ζωής των συμπολιτών μας. Μπορεί μέσα σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες να έγιναν λάθη και παραλείψεις. Όμως, τα αφουγκραζόμαστε, τα αναγνωρίζουμε και τα διορθώνουμε και αυτό μας το πιστώνει η κοινωνία», παρατήρησε.

«Οι συμπατριώτες μου, οι Μεσσήνιες και οι Μεσσήνιοι, είδαν 55 εκατομμύρια ευρώ σε 7.500 φορολογούμενους από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Τα 11 εκατομμύρια δε από αυτά δεν έχουν να τα επιστρέψουν. Είναι δωρεάν επιδότηση. Είδαν ότι σε περίπου 11.500 ΑΦΜ μπήκαν 8 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση ειδικού σκοπού σε επιχειρήσεις. Είδαν 34 εκατομμύρια ευρώ από το ΤΕΠΙΧ, πάνω από 19 εκατομμύρια ευρώ για στήριξη εργαζομένων. Είδαν οι αγρότες μας ενίσχυση και για το λάδι και για την πατάτα και για το πρώιμο καρπούζι και για την ελιά Καλαμών. Είδαν, επίσης, τον προηγούμενο μήνα να βάζει στους λογαριασμούς τους η κυβέρνηση τα αναδρομικά, είδαν ότι δόθηκαν σε 45.000 περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα έξοδα κηδείας, τα οποία βάλτωναν από το 2015 και τα είχατε εσείς. Είδαν, επομένως, οι συμπατριώτες μου ότι στη Μεσσηνία δόθηκαν πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ από αυτήν την κυβέρνηση. Είδαν, όμως, κι εσάς, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να μην έχετε ψηφίσει ούτε ένα ευρώ από αυτά, αντίθετα τα καταψηφίσατε. Και όχι μόνο τα καταψηφίσατε, αλλά έρχεστε μετά και λέτε το εξής επιχείρημα: Θα δίναμε και περισσότερα!

Η απάντηση είναι απλή: Κάντε αυτό που έκαναν όλες οι αντιπολιτεύσεις σε όλη την Ευρώπη, ανεξάρτητα από ποιον πολιτικό χώρο προέρχονταν. Ψηφίστε τα μέτρα και ζητήστε και παραπάνω, για να γίνετε τουλάχιστον πιστευτοί!».