Νέα αναίτια επίθεση και τραυματισμοί πολιτών – Απόλυτη ασυδοσία Ρομά στη Μεσσήνη

Νέα αναίτια επίθεση και τραυματισμοί πολιτών –  Απόλυτη ασυδοσία Ρομά στη Μεσσήνη

Δεύτερο σοβαρό επεισόδιο μέσα σε μια εβδομάδα συνέβη στη Μεσσήνη σε βάρος πολιτών από φίλους και συγγενείς του 18χρονου Ρομά που έχασε τη ζωή του στην Πιπερίτσα στις αρχές Οκτωβρίου, όταν δέχτηκε πυροβολισμό από ιδιοκτήτη σπιτιού στο οποίο είχε μπει με ομοφύλους του για να κλέψει.

Την Τετάρτη ήταν η ημέρα γενεθλίων του 18χρονου που σκοτώθηκε και όπως περιέγραψαν κάτοικοι της Μεσσήνης, από το πρωί παρατηρούνταν μια γενικότερη αναστάτωση, καθώς αρχικά στο σπίτι της οικογένειας και στη συνέχεια στο νεκροταφείο υπήρχε δυνατή μουσική, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, ακόμη και κατανάλωση σημαντικών ποσοτήτων αλκοόλ, με αρκετούς Ρομά συγκεντρωμένους που κυκλοφορούσαν με φωτογραφίες του νεκρού 18χρονου.

Μάλιστα, η επανάληψη σοβαρών επεισοδίων, με αναίτιες επιθέσεις σε βάρος πολιτών μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα, ανάγκασε φορείς και Αστυνομία σε έκτακτη σύσκεψη χθες το πρωί στο Δημαρχείο Μεσσήνης, όπως θα διαβάσετε σε άλλο ρεπορτάζ.

Για τα τελευταία επεισόδια συνελήφθη ένας 17χρονος Ρομά για σωματική βλάβη και απειλή, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Το πρώτο επεισόδιο

Πριν μόλις από μία εβδομάδα και συγκεκριμένα την προηγούμενη Τετάρτη, κι ενώ όλο αυτό το διάστημα αναφέρονται από κατοίκους διάφορες φασαρίες και μικροεπεισόδια, συνέβη το πρώτο σοβαρό επεισόδιο στο νεκροταφείο της Μεσσήνης, σε βάρος μιας ηλικιωμένης και ενός άντρα που έσπευσε να τη βοηθήσει.

Περίπου 10 Ρομά που βρίσκονταν στον τάφο του 18χρονου αναίτια επιτέθηκαν αρχικά φραστικά στην ηλικιωμένη γυναίκα, την έβρισαν και την απείλησαν και  στη συνέχεια τη χτύπησαν σε κεφάλι και σώμα.

Το περιστατικό αντιλήφθηκε ένας άντρας, που έσπευσε να βοηθήσει την ηλικιωμένη. Τότε κι αυτός δέχτηκε την επίθεση των Ρομά, καθώς τον χτύπησαν με σκουπόξυλο.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, μαζί με μια άλλη, κλειδώθηκαν στην εκκλησία για να γλιτώσουν και ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο, αλλά δεν έκανε καμία σύλληψη.

Στη συνέχεια, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε η ηλικιωμένη, εντοπίσθηκαν δύο Ρομά από αυτούς που της επιτέθηκαν και συνελήφθησαν, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίσθηκε ρητή δικάσιμος. Η ηλικιωμένη γυναίκα χρειάσθηκε να πάει στο νοσοκομείο για τα τραύματα που έφερε.

Νέο επεισόδιο

Προχθές Τετάρτη συνέβη ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, με τον έναν μάλιστα να νοσηλεύεται και στο νοσοκομείο εξαιτίας των χτυπημάτων που δέχτηκε, ενώ ένας τρίτος δέχθηκε απειλές.

Σύμφωνα με όσα μας περιέγραψαν μάρτυρες, αλλά και συγγενείς των ανθρώπων αυτών, από νωρίς την Τετάρτη στην περιοχή της οδού Λόντου, όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας του 18χρονου Ρομά, υπήρχε έντονη κινητικότητα και φασαρία με αυτοκίνητα και δυνατή μουσική.

Το απόγευμα, λίγο μετά τις 6.00, ένας 37χρονος, γιος δημοτικού συμβούλου της Μεσσήνης και πρώην αντιδημάρχου, επέστρεφε με το αυτοκίνητο στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σπίτι της οικογένειας του 18χρόνου Ρομά. Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή μιλούσε στο τηλέφωνο με την αδελφή του, όπως μας επιβεβαίωσε και η ίδια. 

Σύμφωνα με την περιγραφή, χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι, ομάδα 7 Ρομά κινήθηκαν προς το αυτοκίνητο του 37χρονου και άρχισαν να τον χτυπούν ενόσω αυτός βρισκόταν ακόμα εντός. Η δε αδελφή του έγινε αυτήκοος μάρτυρας του περιστατικού, αφού ακόμα μιλούσαν στο τηλέφωνο και ήταν αυτή που από άλλο τηλέφωνο κάλεσε ταυτόχρονα την  Αστυνομία.

Οι επιτιθέμενοι Ρομά τράβηξαν τον 37χρονο έξω από το αυτοκίνητο και συνέχισαν να τον χτυπούν παντού. Προσπάθησε να προφυλαχθεί σε γειτονικό κατάστημα, ενώ την ίδια στιγμή επιτέθηκαν και σε έναν 58χρονο γείτονα, ο οποίος πήγε να βοηθήσει, τον οποίο επίσης χτύπησαν και τραυμάτισαν, ενώ απείλησαν και τρίτο άτομο, έναν 31χρονο. 

Ο 37χρονος και ο 58χρονος από οικείους τους διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου μάλιστα ο 37χρονος νοσηλεύτηκε για ένα βράδυ.

Στη συνέχεια κατέθεσαν μηνύσεις και οι τρεις πολίτες που δέχθηκαν τις επιθέσεις. Ταυτοποιήθηκαν δε τα στοιχεία δύο Ρομά, για τους οποίους ξεκίνησε αναζήτηση στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, το οποίο έληξε χθες το βράδυ. 

Έπειτα από έρευνες στα σπίτια τους, εντοπίσθηκε χθες το πρωί ο 17χρονος, ο οποίος κατηγορείται για σωματική βλάβη και απειλή και με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, ενώ δεν εντοπίσθηκε ο 26χρονος που αναζητείται.

Οι Ρομά, όμως, δε σταμάτησαν τα επεισόδια και ορισμένοι εξ αυτών, με κάποιους σε κατάσταση μεγάλης μέθης, πήγαν στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, όπου προκάλεσαν φασαρίες και φθορές στην είσοδο, καθώς ήταν κλειστή λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού. 

Της Βίκυς Βετουλάκη