Παναγιώτης Κατσίβελας: «Σε μια παράσταση θεάτρου σκιών υπεγράφη η σύμβαση του αλιευτικού καταφυγίου Μαράθου»

Παναγιώτης Κατσίβελας: «Σε μια παράσταση θεάτρου σκιών υπεγράφη η σύμβαση του αλιευτικού καταφυγίου Μαράθου»

«Σε μια παράσταση θεάτρου σκιών υπεγράφη η σύμβαση του αλιευτικού καταφυγίου Μαράθου» τονίζει σε δημόσια παρέμβαση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ανάπτυξη Αλιευτικού Καταφυγίου Μαραθόπολης» το μεσημέρι της Τετάρτης στην (σχεδόν κατάμεστη) αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας κι επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», Παναγιώτης Κατσίβελας, με αιχμές και μομφές.  

Μάλιστα, στη δημόσια παρέμβασή του, μέσω facebook, δημοσίευσε βίντεο με τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο, την ημέρα της υποβολής πρότασης ένταξης του έργου για χρηματοδότηση, στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 (σ.σ. νωρίτερα το μεσημέρι είχε προηγηθεί η ηλεκτρονική υποβολή του με ID 51573/10-09-2018 ώρα: 1:29 μμ, Τεχνικού Δελτίου Πράξης του Δικαιούχου, Περιφέρεια Πελοποννήσου προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης για την ένταξη της πράξης στο Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ), οπότε και εγκρίθηκε η τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 435/13-12-2017 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σχετικά με την έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριφυλίας για το έργο: «Ανάπτυξη αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης». 

Μετά την τοποθέτηση του κ. Κατσίβελα η τότε αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου παρέδωσε την ταυτότητα πράξης στο δήμαρχο Τριφυλίας και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Μαραθόπολης, Γιώργο Μίγγα, που επίσης ήταν παρών μαζί με τον κ. Κατσίβελα, με την οποία υποβλήθηκε η πρόταση για την ανάπτυξη του «Αλιευτικού Καταφυγίου Μαραθόπολης» στην αντίστοιχη πρόσκληση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Στη δημοσίευση του βίντεο έγραψε ο Παναγιώτης Κατσίβελας: «Χθες (σ.σ. την Τετάρτη), σε μια παράσταση του θεάτρου σκιών, υπεγράφη η σύμβαση για την ανακατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου Μαράθου. Και το υπέγραψαν όχι μόνο αυτοί που δεν προσέφεραν εντελώς τίποτα (!!!!), αλλά αυτοί που επένδυσαν στην απόρριψη και την εκτροπή του έργου και την καταστροφή του τόπου (!!!). Και δεν εννοώ βέβαια το νέο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου  Μεσσηνίας. Θα καταλάβαινα να το κάνουν με μία σεμνότητα, αν θέλετε και με μια ενοχή ή συστολή, βρε αδελφέ, αλλά αντί τούτου ανακοίνωσαν μια σειρά έργων που δεν είναι δικά τους και τα βρήκαν έτοιμα».