Πάνω από 4 κιλά χασίς εντόπισε και κατέσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών σε δυο σπίτια στην Κορώνη

Πάνω από 4 κιλά χασίς εντόπισε  και κατέσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών σε δυο σπίτια στην Κορώνη

Άλλη μια σημαντική επιτυχία κατέγραψε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, κατάσχοντας πάνω από 4 κιλά χασίς σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις στην περιοχή της Κορώνης, όπου συνελήφθησαν ένας 51χρονος και ένας 57χρονος.

Οι επιχειρήσεις των στελεχών της Δίωξης έγιναν το πρωί της Πέμπτης, ενώ στις έρευνες συνέδραμε ο «Dagi», ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών. 

Ναρκωτικά

Για τις δύο υποθέσεις οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σχημάτισαν σε βάρος των συλληφθέντων δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Επίσης, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι ποσότητες των ναρκωτικών προήλθαν από καλλιέργεια χασισοφυτειών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί της Δίωξης με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Dagi» πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 51χρονου σε περιοχή της Κορώνης. Εκεί, βρήκαν ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 466 γραμμαρίων, η οποία ήταν μοιρασμένη σε 5 ανισοβαρείς ποσότητες.

Επίσης, στο σπίτι του 51χρονου, ο οποίος έχει απασχολήσει και τα προηγούμενα χρόνια με υπόθεση ναρκωτικών, βρήκαν μικροποσότητα χασισέλαιου, βάρους 4,32 γραμμαρίων, ένα τσιγαριλίκι κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατάσχεσαν.

Κάτω από το κρεβάτι

Στη συνέχεια, επίσης έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και τη βοήθεια του σκύλου «Dagi», οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι και σε παραπήγματα εκτροφής ζώων ενός 57χρονου.

Κάτω από το κρεβάτι και ένα ράντζο και διπλωμένα σε σεντόνια, εντοπίσθηκαν 19 ανισοβαρείς ποσότητες κάνναβης (κλώνοι με φούντες), συνολικού βάρους 3.718,8 γραμμαρίων. Επίσης, βρήκαν και κατάσχεσαν τρία τσιγαριλίκια κάνναβης, 23 σπόρους κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. 

Της Βίκυς Βετουλάκη