Παρά το lockdown, πέντε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στη Μεσσηνία το Νοέμβριο

Παρά το lockdown, πέντε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στη Μεσσηνία το Νοέμβριο

Τα περισσότερα της τελευταίας διετίας

Θλιβερό ρεκόρ σημειώθηκε για τη Μεσσηνία το προηγούμενο μήνα, παρά το lockdown, με πέντε συνανθρώπους μας να χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα, ενώ είναι τα περισσότερα που καταγράφηκαν αυτό το μήνα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Είναι επίσης τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα που έχουν συμβεί στη Μεσσηνία, τουλάχιστον, την τελευταία διετία, και μάλιστα σε περίοδο αυστηρών περιορισμών κίνησης, τόσο εντός όσο και εκτός νομού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, τον προηγούμενο μήνα στουςπέντε νομούς της Περιφέρειας σημειώθηκαν 24 τροχαία ατυχήματα με 30 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Πέντε νεκροί
Ειδικότερα, σε επίπεδο Περιφέρειας σημειώθηκαν έξι θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με έξι νεκρούς. Από αυτά τα πέντε στη Μεσσηνία, με πέντε ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους.

Επίσης, σημειώθηκε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με 2 σοβαρά τραυματίες (δε σημειώθηκε στη Μεσσηνία).

Τέλος, σημειώθηκαν 17 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 22 ελαφρά τραυματίες. Από αυτά τα τρία στη Μεσσηνία με τέσσερις ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: παραβιάσεις σήμανσης, παραβίαση προτεραιότητας, αντικανονικό προσπέρασμα, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών και οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Παραβάσεις
Στο πλαίσιο των δράσεων των υπηρεσιών Τροχαίας, το Νοέμβριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκροτήθηκαν 445 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 8.856 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 51 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 1.750επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα:

-1.339 για υπερβολική ταχύτητα

-59 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση

-134 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση

-26 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

-28 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

-5 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων

-23 για παραβίαση σηματοδότη

-105 για ΚΤΕΟ

-18 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά

-5 για αντικανονικούς ελιγμούς

-8 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη