Προγραμματική σύμβαση για ανάδειξη του ενετικού Κάστρου της Μεθώνης

Προγραμματική σύμβαση για ανάδειξη  του ενετικού Κάστρου της Μεθώνης

Για τη συντήρηση και ανάδειξη ενός από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Μεσσηνίας, του Κάστρου της Μεθώνης, θα συνεργαστούν ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, προχωρώντας στην υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης.

Ειδικότερα, έπειτα από επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και την προϊσταμένη της ΕΦΑ Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση, συμφωνήθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης, με σκοπό τη στερέωση και ανάδειξη του πύργου Μπούρτζι και τμημάτων των τειχών του κάστρου, καθώς και την αναβάθμιση του φωτισμού. Ο προϋπολογισμός της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται σε 100.000 ευρώ, με το Δήμο να αναλαμβάνει πίστωση ύψους 20.000 ευρώ και την Περιφέρεια να αναλαμβάνει το υπόλοιπο ποσό, ύψους 80.000 ευρώ.

Μιλώντας σχετικά, ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε: «Ο Δήμος μας συνεργάζεται διεξοδικά με τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση χρόνιων ζητημάτων. Με αυτή τη συνεργασία στοχεύουμε αμφότεροι στην υλοποίηση ενός έργου ζωτικής σημασίας. Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για τη συμβολή του στο έργο, καθώς είναι γνωστή η ευαισθησία του για τον πολιτισμό και την ιστορία. Επίσης ευχαριστίες οφείλω και στην προϊσταμένη ΕΦΑ Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση, για τη συνεργασία μας και τη συμβολή της στο έργο του Δήμου. Η ανάδειξη ενός από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα στην ελληνική επικράτεια αποτελεί προτεραιότητα και καθήκον μας».