Συνάντηση δημάρχου Καλαμάτας με τον πρόεδρο των Ρομά της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Συνάντηση δημάρχου Καλαμάτας με  τον πρόεδρο των Ρομά της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Επί τάπητος τα προβλήματα με τους Ρομά στο Δήμο 

Συνάντηση με αντικείμενο θέματα που απασχολούν την κοινότητα των Ρομά στην περιοχή πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας. 

Στη συνάντηση, υπό το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, συμμετείχαν ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλειος Πάντζος, το μέλος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Κώστας Βιλανάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων Φυλή Χαλκιδαίων Αγ. Τριάδας Καλαμάτας Βασίλης Δημητρίου και η εθελόντρια Βενετία Λιακουνάκου. Επίσης, εκ μέρους του Δήμου έλαβαν μέρος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης και η γενική γραμματέας Μαρία Νταμάτη.

Υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν στην ενσωμάτωση της κοινωνικής ομάδας, ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις στο πλαίσιο εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θα περιλαμβάνει τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων και εμπλεκόμενων με το θέμα φορέων.

Ακόμα έγινε αναφορά σε ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, ενώ θα ακολουθήσει νέα συνάντηση, κατά την οποία θα υπάρξει εξειδίκευση πρωτοβουλιών και δράσεων για την περιοχή.

«Η κοινότητα των Ελλήνων τσιγγάνων χρειάζεται μία διαφορετική προσέγγιση», υποστηρίζουν τα μέλη της Συνομοσπονδίας, καθώς «και κατάλληλη ενημέρωση προκειμένου να υπάρξει ο απαιτούμενος σεβασμός στους κανόνες». 

Από την άλλη, επισημαίνουν πως «ο φόβος, ο πανικός και η παραπληροφόρηση, όπως και ο ρατσισμός, είναι όσα δε χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας», για να ξεπεράσει την κρίση, καθώς στέκονται εμπόδιο στην αναγκαία συνεργασία και το διάλογο με τις κοινότητες των Ρομά.