Αλέξης Χαρίτσης για έρευνα ΓΣΕΕ: «Η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί στην αγωνία της κοινωνίας»

Αλέξης Χαρίτσης για έρευνα ΓΣΕΕ: «Η κυβέρνηση οφείλει  να ανταποκριθεί στην αγωνία της κοινωνίας»

Για την έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Έρευνας της ΓΣΕΕ τοποθετείται ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Έρευνας της ΓΣΕΕ», σημειώνει, «περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα δηλώνουν ότι έχουν υποστεί σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους μέχρι και πάνω από 30% τον τελευταίο χρόνο.  

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που αντιλαμβάνεται όποιος έχει στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα. Ότι η αναστολή της εργασίας, η μετάθεση των υποχρεώσεων και ο νέος δανεισμός είναι μέτρα απολύτως ανεπαρκή για τη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων μέσα σε αυτές τις συνθήκες της κρίσης. 

Αντί, όμως, να σχεδιάζει την ουσιαστική ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, η κυβέρνηση φέρεται, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, να ετοιμάζει το “κούρεμα” ακόμα και αυτών των ελλιπών μέτρων. 

Να μη διανοηθεί καν η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια τέτοια καταστροφική κίνηση. Οφείλει να ανταποκριθεί στην αγωνία της κοινωνίας και να υλοποιήσει, έστω και τώρα, ένα γενναίο πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων, επιχειρήσεων και νοικοκυριών».