Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Π. Καρβέλας: ” Έκκληση σε όλους τους συνδημότες μου να μην μετακινούνται άσκοπα & να τηρούν τα μέτρα προστασίας “

Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Π. Καρβέλας: ” Έκκληση σε όλους τους συνδημότες μου να μην μετακινούνται άσκοπα & να τηρούν τα μέτρα προστασίας “

Άμεση κινητοποίηση του Δήμου Πύλου-Νέστορος με μαζικά τεστ κορονοϊού ξεκινάει τις επόμενες ημέρες, με στόχο να υποβληθούν σε εξέταση όλοι οι κάτοικοι των περιοχών του Δήμου, όπου έχουν εκδηλωθεί κρούσματα της νόσου.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των μαζικών τεστ ταχείας διάγνωσης θα ξεκινήσει την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, στις 8:30 π.μ. στο Κεντρικό Ιατρείο της Κοινότητας Κουκουνάρας, ενώ την ίδια ημέρα στις 12 μ. τα τεστ θα συνεχιστούν στο Ιατρείο της Κοινότητας Σουληναρίου. Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στις 9:30 π.μ. η εξέταση ταχείας διάγνωσης για κορονοϊό, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο στην Πύλο. Η επιχείρηση θα διεξαχθεί από κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ οι ημερομηνίες έχουν επιλεγεί με βάση την ημερομηνία εμφάνισης των κρουσμάτων και τον υπολογισμό χρονικής περιόδου μέχρι την επώαση του ιού. Στόχος είναι τα τεστ να καλύψουν όλους όσοι ζουν και εργάζονται στις περιοχές αυτές. Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες απολυμάνσεις, ενώ η επιχείρηση θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου, εφόσον χρειαστεί.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε σχετικά: «Το πάν είναι να είμαστε ψύχραιμοι και να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα προστασίας. Η νόσος έχει πλέον πάρει μεγάλες διαστάσεις και στη χώρα μας. Συν τοις άλλοις, το πρόβλημα εντείνεται όταν δεν τηρείται η απομόνωση από τους νοσούντες. Κάνω έκκληση σε όλους τους συνδημότες μου να μην μετακινούνται άσκοπα, να τηρούν τα μέτρα προστασίας και σέβονται αλλήλους. Η τήρηση των μέτρων δεν είναι επιβολή, είναι ανάγκη ζωής!»