Δήμος Μεσσήνης: Αναβάθμιση αθλητικών του χώρων και δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών

Δήμος Μεσσήνης: Αναβάθμιση αθλητικών του χώρων  και δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών

Στο πλαίσιο αναβάθμισης των αθλητικών του χώρων και της δημιουργίας νέων σύγχρονων υποδομών, ο Δήμος Μεσσήνης υλοποιεί παρεμβάσεις αναβάθμισης του φυσικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο. Παράλληλα, εκπονεί μελέτη για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 7Χ7 με συνθετικό χλοοτάπητα στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης.

Όπως είχε διαπιστωθεί, ο αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης δεν είχε κατάλληλη υποδομή. Για το λόγο αυτό γίνεται σημαντική παρέμβαση για την ανακατασκευή του με νέα υπόβαση και μετέπειτα δημιουργία χλοοτάπητα. Μηχανήματα δε του Δήμου έχουν ήδη ξεκινήσει τις προκαταρκτικές εργασίες. 

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι, επίσης, η δημιουργία ενός σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα τρίτης γενιάς στην πόλη της Μεσσήνης, η οποία δε διαθέτει χώρους εκγύμνασης και προπόνησης για τις ακαδημίες. Ο χώρος που θα δημιουργηθεί θα είναι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 7Χ7 με δυνατότητα να μετατρέπεται σε 2 γήπεδα 5Χ5, τα οποία θα ξεχωρίζουν μεταξύ τους με διαφορετικού χρώματος διαγραμμίσεις. Με τη μέθοδο αυτή θα δίνεται η δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης πολλών γηπέδων και, κατά συνέπεια, αύξησης του αριθμού των αθλουμένων, καθώς και διεξαγωγής μίνι πρωταθλημάτων. Η μελέτη προβλέπει την τοποθέτηση ιστών και προβολέων φωτισμού, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού για το φωτισμό του γηπέδου και εξοπλισμό γηπέδου.  

Να σημειωθεί πως οι εργασίες αναβάθμισης εντάσσονται στην επιθυμία και δέσμευση της Δημοτικής Αρχής να αποκτήσει η πόλη τις απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση των προπονητικών και αγωνιστικών αναγκών της και παράλληλα να δώσει χώρους χρήσης στις ακαδημίες ομαδικών αθλημάτων.