Δυσφορία Κοτταρίδη για τις “δια περιφοράς” συνεδριάσεις του Δ.Σ. Μεσσήνης και για προσλήψεις

Δυσφορία Κοτταρίδη για τις “δια περιφοράς” συνεδριάσεις του Δ.Σ. Μεσσήνης και για προσλήψεις

Στο περιθώριο της απόφασης για τη ΔΕΥΑΜ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Κοτταρίδης δεν παρέλειψε να εκφράσει τη δυσφορία του γιατί γίνονται δια περιφοράς τα Δ.Σ. και όχι με τηλεδιάσκεψη. Πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο δεν τους δίνεται η δυνατότητα να θέσουν μια σειρά από ερωτήματα και να υπάρχει έλεγχος της Δημοτικής Αρχής, όπως είναι και ο θεσμικός τους ρόλος. 

Επίσης, επισήμανε πως και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων δεν ξέρουν και δεν έχουν ενημερωθεί για την αλλαγή του τιμολογίου, και θεωρεί πως αν είχαν ενημερωθεί και αν γινόταν το Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη, θα μπορούσαν και οι πρόεδροι και οι σύμβουλοι να θέσουν μια σειρά από ερωτήματα. 

Παράλληλα, ο κ. Κοτταρίδης εξαπέλυσε «καρφιά» για 19 προσλήψεις που αποφάσισε νωρίτερα σε συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Έκανε γνωστό ότι  ως παράταξη ενέκριναν τις 7, οι οποίες αφορούσαν προσλήψεις νοσηλευτών, βοηθών για το σπίτι, και δύο καθαριστριών σχολείων, καθώς και έναν υπάλληλο Πληροφορικής, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των υπηρεσιών λόγω της πανδημίας. 

Οι υπόλοιπες οι οποίες αφορούν εργάτες καθαριότητας, διοικητικούς υπαλλήλους και οδηγούς θεωρεί ότι δεν τεκμηριώνονται, και υποστήριξε ότι γίνονται με αδιαφανείς διαδικασίες. «Δε γίνεται δημοσιοποίηση των ειδικοτήτων να συμμετέχουν και άλλα παιδιά συνδημοτών μας, πέρα από “τα δικά μας παιδιά”, που μπορεί να είναι ικανότερα, αλλά να δίνουμε και στα μη δικά μας παιδιά την ευκαιρία να συμμετέχουν γιατί είναι δύσκολοι οι καιροί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, επισήμανε πως δε φαίνονται οι κωδικοί που θα πληρωθούν, έχουν χρηματοδοτήσεις μέσω προγραμμάτων για τον covid, αλλά δε φαίνονται οι κωδικοί στην εισήγηση και θεωρεί ότι θα έχουν τελειώσει και τα χρήματα από τα προγράμματα covid.

Κ. Γαζ.