«Έγκλημα στο Νείλο» της Αγκάθα Κρίστι – Προβολή στο σπίτι

«Έγκλημα στο Νείλο» της Αγκάθα Κρίστι – Προβολή στο σπίτι

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας 

Σήμερα, 12 Ιανουαρίου 2021, εορτάζονται τα 45 χρόνια από το θάνατο της Αγκάθα Κρίστι.

Είναι διάσημη, κυρίως, για τα αστυνομικά έργα της – 66 μυθιστορήματα και 14 συλλογές διηγημάτων, τα περισσότερα από τα οποία  έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο με μεγάλη επιτυχία.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θυμάται τη σπουδαία Άγκαθα Κρίστι και αφιερώνει στην πολυγραφότατη και ιδιοφυή συγγραφέα το «Έγκλημα στο Νείλο» με τον εμβληματικό David Suchet στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό. 

Απόδειξη του πόσο η Κρίστι εμπνέει ακόμη, αποτελεί η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της εκδοχής του “Εγκλήματος στο Νείλο” από τον Kenneth Branagh μέσα στο 2021. 

Το «Έγκλημα στον Νείλο (Death on the Nile)» είναι αστυνομικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, με πρωταγωνιστή τον Ηρακλή Πουαρό, που πρωτοεκδόθηκε στην Αγγλία, την 1η Νοεμβρίου του 1937, από τις εκδόσεις “Collins Crime Club”.

Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται κυρίως στην Αίγυπτο (τόπο που η Κρίστι γνώρισε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της στην Μέση Ανατολή) και συγκεκριμένα μέσα σε ένα ποταμόπλοιο που κάνει κρουαζιέρα στο Νείλο. 

Σε αυτόν το χώρο ξεδιπλώνεται μια ιστορία έρωτα και αντιζηλίας που θα καταλήξει σε φόνο. 

Το μυθιστόρημα γνώρισε πολλές επανεκδόσεις – αφού είναι από τα δημοφιλέστερα της Αγκάθα Κρίστι και διασκευάστηκε για το θέατρο (από την ίδια την Κρίστι), την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τον κινηματογράφο. 

Επίσης, έχει κυκλοφορήσει σε κόμικ και σε βίντεοπαιχνίδι.

Η εκδοχή του Wison που προβάλλεται εδώ γυρίστηκε για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς που έκανε μεγάλη επιτυχία. Όλα τα επεισόδια της είναι διαθέσιμα on demand στην τηλεοπτική πλατφόρμα ERTFLIX

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στους παρακάτω συνδέσμους έως και αύριο Τετάρτη 13/01:

https://www.youtube.com/watch?v=br_FEo8AloQ .