Επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πελοπόννησο -Πολλές οι συλλήψεις και στη Μεσσηνία

Επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πελοπόννησο -Πολλές οι συλλήψεις και στη Μεσσηνία

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη, με τον αριθμό των παραβατών να είναι μεγάλος και στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, λοιπόν, ελέγχθηκαν 1.054 άτομα, εκ των οποίων τα 821 ήταν Έλληνες και τα 233 αλλοδαποί, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 5.500 οχήματα. Επίσης, προσήχθησαν 87 άτομα, από τα οποία 45 ήταν Έλληνες και 42 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 55 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν συνολικά 157 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση του υγειονομικού κανονισμού και 37 παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Αναλυτικά, στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

•Ένας Έλληνας για κλοπή

•Επτά Έλληνες για ναρκωτικά

•Δύο Έλληνες για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

•Πέντε Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

•Δεκατρείς αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Συνελήφθη ακόμη ένας 29χρονος που στο σπίτι του είχε 104.8 γραμμάρια κάνναβης, 7.7 γραμμάρια ηρωίνης, 14 ναρκωτικά δισκία, 57 σπόρους κάνναβης, ενώ κατασχέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ένα αυτοκίνητο.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Π.Μπ.