Έρχεται νέα παρέμβαση στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Πήδημα στην Καλαμάτα

Έρχεται νέα παρέμβαση στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Πήδημα στην Καλαμάτα

Πολύωρη νυχτερινή εργασία, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, απαιτήθηκε προκειμένου έγκαιρα και επιτυχώς να αποκατασταθεί μεγάλη βλάβη που εντοπίστηκε σε βάθος περίπου 3 μέτρων, στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης Φ600 από το Πήδημα στην Καλαμάτα, στην περιοχή του Αντικαλάμου, χωρίς να προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες.

Συνεργείο του εργολάβου που είναι συμβεβλημένος με το Σύνδεσμο Ύδρευσης, επιχείρησε από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής στο σημείο όπου και υπήρξε η μεγάλη διαρροή στον αγωγό, ο οποίος λόγω παλαιότητας χρήζει παρεμβάσεων αποκατάστασης ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και εν συνεχεία, σε συνεργασία των υπηρεσιών του Συνδέσμου και της ΔΕΥΑΚ, επανήλθε σταδιακά η πληρότητα ύδατος στις δεξαμενές του Δήμου και αποκαταστάθηκε η υδροδότηση. Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες θα προγραμματιστεί παρέμβαση – αντιμετώπιση κι άλλης διαρροής που έχει εντοπιστεί στον αγωγό Φ600.

Τα προβλήματα στην υδροδότηση θα αντιμετωπιστούν με την ολοκλήρωση του σπουδαίου έργου της κατασκευής του αγωγού ύδρευσης Φ800 από τις πηγές του Πηδήματος στην Καλαμάτα. Πρόκειται για εν εξελίξει έργο χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο πρόσφατα υπεγράφη στην Καλαμάτα από το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Υπενθυμίζουμε ότι αμέσως μετά την υπογραφή του έργου, στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, ο υπουργός είχε δηλώσει: “Με αυτήν την υπογραφή και την οριστικοποίηση και την έναρξη, κατ’ ουσίαν, του έργου κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης, με χρήματα από το Πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών, το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, δρομολογούμε την οριστική επίλυση του προβλήματος ύδρευσης για την πόλη της Καλαμάτας, αλλά ταυτόχρονα και για το Δήμο Μεσσήνης και προοπτικά για το Δήμο της Δυτικής Μάνης.

Δεν επιτρέπεται στην εποχή μας να μην έχουμε λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης. Είμαι πάρα πολύ ευαίσθητος σε αυτό. Συνεχίζω, λοιπόν, τις προσπάθειες του προκατόχου μου στο συγκεκριμένο θέμα, σε ό,τι αφορά εννοώ στην Καλαμάτα”.
Α.Π.