Φιλιατρά: Παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών, περιβαλλοντικό «έγκλημα» διαρκείας

Φιλιατρά: Παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών, περιβαλλοντικό «έγκλημα» διαρκείας

Τι κι να διαμαρτύρονται κάτοικοι της περιοχής των Φιλιατρών και του Εξοχικού! Τι κι αν πολλάκις έχει αναδειχθεί στα social media, καθώς και με φωτο-ρεπορτάζ, η απαράδεκτη κατάσταση με το σκουπιδαριό στην παλιά εθνική οδό Κυπαρισσίας – Φιλιατρών, στις στροφές πριν από το ποτάμι, δρόμο από και προς το Στόμιο, το Μερολίθι και τον Αγρίλη!

Σύμφωνα με κατοίκους, ουδείς από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας δείχνει να ευαισθητοποιείται και να πράττει το αυτονόητο, με συνέπεια να έχει μετατραπεί σε σημείο παράνομης απόρριψης σκουπιδιών.

Όπως και στις αρχές Οκτωβρίου τονίσαμε σχετικά στο «Θ», η απόρριψη – εναπόθεση σκουπιδιών στο συγκεκριμένο σημείο είναι παράνομη πράξη και, βεβαίως, φέρουν ευθύνη οι πολίτες. Ευθύνη, παράλληλα, αποδίδεται στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας που ανέχεται αυτή την κατάσταση και δεν έχει ήδη προβεί σε απομάκρυνση των σκουπιδιών και αποκατάσταση του χώρου.

Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής, βλέποντας το σκουπιδαριό να παραμένει στο σημείο και διαρκώς να πέφτουν σκουπίδια, αναρωτιούνταν σχολιάζοντας καυστικά, «αν ξεκίνησε η προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων της ΤΕΡΝΑ από τα Φιλιατρά με σταθμό μεταφόρτωσης στο σημείο αυτό», ενώ κάνουν λόγο «για περιβαλλοντικό “έγκλημα” διαρκείας χωρίς τέλος»…