Η Κορώνη εόρτασε την εύρεση της Παναγίας Ελεήστριας

Η Κορώνη εόρτασε την εύρεση της Παναγίας Ελεήστριας

Σε κλίμα κατάνυξης και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων η γραφική Κορώνη εόρτασε χθες την εύρεση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Ελεήστριας, πολιούχου και προστάτιδος αυτής.

Την Πέμπτη τελέσθηκε ο Εσπερινός, στον οποίο έδωσε «το παρών» και ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή, με την τέλεση της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος σε δήλωσή του ανέφερε: «Η Κορώνη εορτάζει την εύρεση της Εικόνας της Παναγίας σε μια περίοδο που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την πανδημία. Ας την ικετεύσουμε να μας απαλλάξει γρήγορα από αυτήν και να χαρίζει υγεία και δύναμη σε όλο τον κόσμο. Στους συντοπίτες μου Κορωναίους εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά και η Μεγαλόχαρη να τους δίνει κάθε καλό, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο». Να σημειωθεί ότι η Ιερά Εικόνα βρέθηκε το έτος 1897, εντός απόκρημνων βράχων, στο σημείο όπου σήμερα έχει αναγερθεί ο Ναός του Ιερού Προσκυνήματος, κατόπιν οραματισμών της ευσεβούς γερόντισσας Μαρίας Σταθάκη.