Ο “Άγιος Βασίλης” φέρνει εμβόλια στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας που θωρακίζεται απέναντι στον κορωνοϊό

Ο “Άγιος Βασίλης” φέρνει εμβόλια στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας που θωρακίζεται απέναντι στον κορωνοϊό

Παραμένουν δυο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου και ακόμα 9 ασθενείς για νοσηλεία

Η “αχτίδα αισιοδοξίας” που έφεραν τα εμβόλια στο τέλος του 2020, δημιουργεί την ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο νέο έτος. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας, που παρότι η περιοχή μας δεν αντιμετώπισε καταστάσεις Βορείου Ελλάδος, “ζορίστηκε” αρκετά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και άπαντες διαπίστωσαν ότι ο κορωνοϊός δεν είναι μια απλή “γρίπη”. Την πρώτη Δευτέρα του νέου έτους, στις 4 Ιανουαρίου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος θα έχει την ευκαιρία να “θωρακιστεί” περαιτέρω απέναντι στο νέο ιό, καθώς θα φτάσουν οι πρώτες “παρτίδες” των εμβολίων, αποκλειστικά για τους ανθρώπους που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της “μάχης”.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, παραμένει αμετάβλητη, παρά την ύφεση των κρουσμάτων στην περιοχή, και στην κλινική “covid 19” εξακολουθούν να νοσηλεύονται 9 ασθενείς. Στη ΜΕΘ βρίσκονται διασωληνωμένοι εδώ και αρκετές ημέρες μια ηλικωμένη απ’ τη Λακωνία και ένας άνδρας γύρω στα 60 που δίνουν “μάχη” για να κρατηθούν στη ζωή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η είδηση που δημοσιεύθηκε σε αθηναϊκά ΜΜΕ για ιερέα από το Άργος διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Καλαμάτας δεν είναι αληθής. Ο ιερέας χρήζει νοσηλείας ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Επίσης χθες, σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοικήτριας του Γ.Ν.Μεσσηνίας  κ.Ελένης Αλειφέρη και του Βουλευτή Λακωνίας, Ιατρού της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας κ. Νεοκλή Κρητικού.

Αφορμή της συνάντησης αποτέλεσε η σύμβαση εθελοντικής απασχόλησης που υπέγραψε ο κ.Κρητικός με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια για την παροχή υπηρεσιών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και συγκεκριμένα στο Χειρουργικό Τμήμα, την περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 για την κάλυψη εφημεριακών αναγκών.

Ο κ .Κρητικός ανέφερε ότι αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων η υποστήριξη των επαγγελματιών υγείας που με προθυμία και αυταπάρνηση πρωτοστατούν στην μάχη που δίνουμε όλοι για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Η Διοικήτρια με τη σειρά της ευχαρίστησε τον κ.Κρητικό για την πρωτοβουλία του καθώς τέτοιες κινήσεις αναβαθμίζουν και προβάλουν την αλληλεγγύη και την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο, ειδικά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας. 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο χειρούργος Ιατρός και Λάκων βουλευτής ήδη πραγματοποίησε εφημερία στη ΜΕΘ “covid19” του Νοσοκομείου στις 26 Δεκεμβρίου.

Πάντως, η επιδημιολογική καλή εικόνα της Μεσσηνίας συνεχίστηκε και προχθες με τον ΕΟΔΥ να καταγράφει στη Μεσσηνίας μόλις ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα και 6 την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Εν αντιθέσει με ότι συμβαίνει στη Μεσσηνία, ανησυχία επικρατεί με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στη χώρα καθώς χθες διαπιστώθηκαν 942 νέα ενώ 58 ακόμα συμπολίτες μας κατέληξαν απ’ τις επιπλοκές του νέου ιού. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι 443 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας.