Ο Θανάσης Πετράκος κατακρίνει το ΠεΣυΠ για μη λήψη απόφασης για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Ο Θανάσης Πετράκος κατακρίνει το ΠεΣυΠ για μη λήψη απόφασης για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Για τη μη λήψη απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου όσον αφορά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, ο Θανάσης Πετράκος, δήλωσε τα εξής:

«Δυστυχώς το ΠεΣυΠ απεδείχθη κατώτερο των περιστάσεων με ευθύνη κυρίως των μεγάλων παρατάξεων Νίκα, Τατούλη και Δέδε. Οι παρατάξεις αυτές έθεσαν τις κομματικές τους δεσμεύσεις πάνω απ’ τα συμφέροντα των πολιτών της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας ειδικότερα. Εμείς επιδιώξαμε να υπάρξει απόφαση τουλάχιστον για τα θέματα των αρνητικών επιπτώσεων που θα έχει η συμφωνία της κυβέρνησης με την ιδιωτική ισραηλινή εταιρεία στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και όλης της Πελοποννήσου, ζητώντας να υπάρξει τουλάχιστον απόφαση με την οποία το ΠεΣυΠ να ζητάει την άμεση αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του πολιτικού αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Δυστυχώς το Περιφερειακό Συμβούλιο ούτε αυτό δεν αποφάσισε.

Η συνολική πρόταση απόφασης ήταν η εξής: «1) Το ΠεΣυΠ δε συμφωνεί με την απόφαση της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής να κυρώσει τη σύμβαση με την ισραηλινή εταιρεία ELPIT και ζητά να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτή, διότι: έρχεται σε αντίθεση με οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης του πολιτικού αεροδρομίου Καλαμάτας και την τουριστική – οικονομική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και όλης της Πελοποννήσου. 2) Είναι απαράδεκτο να εκχωρεί η κυβέρνηση στρατιωτικές της εγκαταστάσεις σε ιδιωτική εταιρεία ξένης χώρας, διότι η ενέργεια αυτή μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα αποικία. 3) Η απόφαση αυτή δημιουργεί κινδύνους για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, αφού τη μετατρέπει σε στόχο, με δεδομένη την πολιτική γενοκτονίας των Παλαιστινίων που εφαρμόζει το Ισραήλ. 4)Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου απαιτεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του πολιτικού αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους».