Όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων

Όλα έτοιμα για  το άνοιγμα των σχολείων

Λίγο πριν από την επαναλειτουργία των σχολείων με δια ζώσης διδασκαλία, από την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ο Δήμος Καλαμάτας έχει προβεί σε καθαρισμούς και απολυμάνσεις των σχολικών κτηρίων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Επίσης στα σχολεία έχουν διανεμηθεί μάσκες, αντισηπτικά και άλλα υλικά προστασίας για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ στις θέσεις τους είναι και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των εκπαιδευτικών μονάδων.

Σε συνεννόηση δε και συνεργασία του Δήμου με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και διευθυντές σχολείων, έγιναν μικροπαρεμβάσεις και συντηρήσεις εν όψει της επιστροφής των μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες.

Σημειώνεται ότι για σήμερα, από τις 9.00 το πρωί, έχει προγραμματιστεί για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης covid-19 στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην Καλαμάτα.