Παράταση για την αεροπορική σύνδεση Καλαμάτα- Θεσσαλονίκη

Παράταση για την αεροπορική σύνδεση Καλαμάτα- Θεσσαλονίκη

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρατάθηκαν οι συμβάσεις 4+1 αεροπορικών άγονων γραμμών από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου, οι συμβάσεις έληγαν την 1η Ιανουαρίου και κρίθηκε απαραίτητη η επέκτασή τους για λόγους διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος, που σχετίζεται με τη μη διακοπή της παροχής των αεροπορικών υπηρεσιών στις ανωτέρω γραμμές, καθώς καλύπτουν ζωτικές ανάγκες απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών της χώρας.

Στις  γραμμές των οποίων η σύμβαση παρατείνεται είναι και εκείνη της Θεσσαλονίκης – Καλαμάτας από την Olympic Air χωρίς οικονομικό αντίκρισμα.

Επίσης, παράταση δόθηκε και στις γραμμές  Αθήνα – Σκύρος και Ρόδος – Καστελόριζο από την Olympic Air για 1,07 εκατ. ευρώ. Αθήνα – Λέρος. Αθήνα – Αστυπάλαια και Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος από την Sky Express για 902 χιλιάδες ευρώ. Αθήνας – Σύρος από την Sky Express χωρίς οικονομικό αντίκρισμα.

Με άλλη απόφαση του υπουργείου ΥΠΟΜΕ παρατάθηκε επίσης μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 η σύμβαση για την άγονη γραμμή Αθήνα-Κοζάνη-Καστοριά από την Sky Express για ποσό 476 χιλιάδες ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται μία σημαντική χρονική περίοδος για το υπουργείο ΥΠΟΜΕ, προκειμένου να πραγματοποιήσει διαγωνισμούς για το διάστημα μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και μέχρι το 2022 για τις σχεδόν 20 άγονες γραμμές της χώρας.

Η φετινή χρονιά και ειδικότερα η καλοκαιρινή περίοδος θα αποτελέσει crash test για τις επιδόσεις των γραμμών αυτών, καθώς θα είναι η βάση για τις προσφορές που θα λάβει το υπουργείο.