Πολλές παγίδες στους ποδηλατόδρομους της Καλαμάτας

Πολλές παγίδες στους  ποδηλατόδρομους της Καλαμάτας

Άμεσες βελτιώσεις χρειάζονται οι ποδηλατόδρομοι στην Καλαμάτα, αφού αυτή τη στιγμή κρύβουν αρκετές παγίδες για τους αναβάτες.

Για το όλο θέμα έχουμε γράψει δεκάδες φορές, αλλά επανερχόμαστε ύστερα και από έκκληση αναγνώστη- ποδηλάτη, που ελπίζει (όπως και εμείς) ότι μετά το δημοσίευμα θα γίνουν άμεσα παρεμβάσεις.

Παραθέτουμε το κείμενο του αναγνώστη μαζί με τις φωτογραφίες που μας έστειλε:

«Γεια σας και καλή χρονιά!

Επειδή έχετε γράψει αρκετές φορές άρθρα για αυτό το θέμα, το θέμα του ποδηλατόδρομου δηλαδή, σας στέλνω και εγώ μήπως μέσα από το ρεπορτάζ και την ανταπόκρισή σας, που εύχομαι να υπάρξει, γίνει κάτι σε αυτόν τον πολυπόθητο ποδηλατόδρομο.

Εύχομαι την ανταπόκρισή σας και έπειτα να δράσει επιτέλους ο Δήμος, σε περίπτωση που δε γνωρίζει την κατάσταση ή τη γνωρίζει αλλά αγνοεί.

Στον ποδηλατοδρόμο που ξεκινά από το «χιλιόμετρο» και έπειτα περνάει από τη μαρίνα και ανεβαίνει το Νέδοντα μέχρι πάνω, στο σημείο κοντά στη μαρίνα είναι πραγματικά σε άσχημη κατάσταση.

Δεν υπάρχει διαγράμμιση κάτω, έχει χαλίκια που βάζουν σε κίνδυνο τον ποδηλάτη, όταν βρέχει υπάρχουν σημεία που μετατρέπονται σε λίμνη κ.τ.λ.

Επίσης, όπως ανεβαίνουμε προς τα πάνω, εκεί που υπάρχουν τα δέντρα στο Νέδοντα και είναι ένα τόσο ωραίο και φυσικό τοπίο, εκεί που υπάρχουν τα γήπεδα περιμετρικά του ποδηλατόδρομου, τα χόρτα έχουν φτάσει και έχουν καλύψει τον ποδηλατόδρομο… εξαφανίζοντας μέρος αυτού.

Τέλος, στο πάρκινγκ του Νέδοντα, κοντά στο κέντρο δηλαδή, έχει ένα σωρό λακκούβες και κινδυνεύουν όλοι οι ποδηλάτες.

Και φυσικά, σε όλα αυτά τα μέρη δεν είναι μόνο ποδήλατα, αλλά πηγαίνουν και πεζοί. Είναι πολύ καιρό σε αυτή την κατάσταση αυτά τα μέρη του ποδηλατόδρομου και, δυστυχώς, δε γίνεται τίποτα, ειδικά τώρα στο απαγορευτικό που υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση από ποδηλάτες κ.τ.λ. σε αυτούς τους χώρους.

Γενικά, στην περιοχή της μαρίνας ο ποδηλατόδρομος που και καλά υπάρχει, μόνο ποδηλατόδρομο δε θυμίζει, μόνο ένας ντόπιος μπορεί να βρει τη συνέχειά του αφού δεν υπάρχει διαγράμμιση. Όπως και στα άλλα μέρη που ανέφερα.

Φυσικά, τα προβλήματα δε λείπουν και σε άλλα σημεία του, από την Αγορά μέχρι και το πάρκο!

Ενδεικτικά θα στείλω κάποια σημεία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων».

Π.Μπ.