Σήμερα στο ΜΟΔ Γυθείου η δίκη της 50χρονης που μαχαίρωσε στο λαιμό τον κουμπάρο

Σήμερα στο ΜΟΔ Γυθείου η δίκη της 50χρονης που μαχαίρωσε στο λαιμό τον κουμπάρο

Για σήμερα αναβλήθηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου η δίκη μίας 50χρονης αλλοδαπής η οποία το Σεπτέμβριο του 2019 τραυμάτισε με μαχαίρι στο λαιμό τον 47χρονο κουμπάρο της και νονό του παιδιού της.

Η φωτογραφία του 47χρονου με το μαχαίρι καρφωμένο στο λαιμό, καθώς μόνος του μετέβη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, είχε κάνει το γύρο των ειδησεογραφικών δικτύων, ενώ η γυναίκα παραμένει προφυλακισμένη με βαριές κατηγορίες.

Με το μαχαίρι
Το περιστατικό διαδραματίσθηκε το απόγευμα της 16ης Σεπτεμβρίου 2019 στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ο 47χρονος είχε επισκεφθεί το σπίτι των κουμπάρων του και καθόταν με το σύζυγο της 50χρονης στο πεζοδρόμιο και έπιναν καφέ. Κάποια στιγμή κατέβηκε από το σπίτι η γυναίκα και χωρίς να συμβεί κάτι, όπως καταθέτει το θύμα, τον πλησίασε, έσκυψε πάνω του και του κάρφωσε το μαχαίρι στην αριστερή πλευρά του λαιμού.

Ο 47χρονος, αφού απομακρύνθηκε από κοντά της, ζήτησε από τον κουμπάρο του να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όπως και έκανε.


Σήμερα στο ΜΟΔ

Το θύμα έφτασε στο νοσοκομείο έχοντας το μαχαίρι καρφωμένο στο λαιμό. Εκεί οι γιατροί τού παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ με χειρουργική επέμβαση του αφαίρεσαν το μαχαίρι, χωρίς ευτυχώς να έχει τραυματισθεί σπόνδυλος, όργανο ή αρτηρία.
Η γυναίκα συνελήφθη από αστυνομικούς και όταν οδηγήθηκε στην Εισαγγελία, της ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Μετά την απολογία της, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, προφυλακίσθηκε.

Τότε, η γυναίκα είχε αναφέρει στις Αρχές ότι δεχόταν παρενόχληση από τον 47χρονο μέσω μηνυμάτων που της έστελνε, ενώ και ο 47χρονος από την πλευρά του έχει αναφέρει ότι είχε δεχτεί πριν από χρόνια μηνύματα ερωτικού περιεχομένου από την 50χρονη, τα οποία δε δέχτηκε και δεν ανταπέδωσε ποτέ.

Χθες είχε ορισθεί να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, όμως δεν είχε γίνει η μεταγωγή της κατηγορούμενης και έτσι η δίκη αναβλήθηκε για σήμερα.

Της Βίκυς Βετουλάκη