Τέσσερα νέα κρούσματα στη Μεσσηνία – Αρνητικά όλα τα «rapid test» στα χωριά της Πυλίας

Τέσσερα νέα κρούσματα στη Μεσσηνία –  Αρνητικά όλα τα «rapid test» στα χωριά της Πυλίας

Τέσσερα ήταν τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν κατά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στο Νομό Μεσσηνίας. Επίσης, συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι εκτεταμένοι έλεγχοι για τη διασπορά του ιού στα χωριά της Πυλίας, ύστερα από κρούσματα που παρουσιάστηκαν εκεί τις προηγούμενες εβδομάδες. 

Μετά τα 150 γρήγορα τεστ για την ανίχνευση του ιού στο Δημαρχείο Πύλου προχθές, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε χθες στη διενέργεια ακόμα 130 τεστ σε 4 Τοπικές Κοινότητες και όλα τα δείγματα που ελήφθησαν ήταν αρνητικά. Η κατάσταση στο νομό συνεχίζεται σχετικά καλή, ωστόσο το παράδειγμα της Σπάρτης και της Π.Ε. Αργολίδας μάς υπενθυμίζει ότι έχουμε χρόνο μέχρι να τελειώσουμε με την πανδημία και ο εφησυχασμός είναι «εχθρός». 

Την ώρα που στην υπόλοιπη χώρα αναμένουμε ανακοινώσεις, έστω και για υπό όρους άνοιγμα της «αγοράς», στο «γειτονικό» Δήμο Σπάρτης, αλλά και σε ολόκληρη την Αργολίδα, από σήμερα το πρωί στις 6.00 ισχύουν αυστηρά μέτρα και απαγόρευση της κυκλοφορίας, ύστερα από την έξαρση και τη διασπορά των κρουσμάτων που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Στο δε Νοσοκομείο Καλαμάτας η κατάσταση παραμένει σταθερή σε σχέση με χθες, καθώς εξακολουθούν να νοσηλεύονται 8 ασθενείς στην κλινική «covid 19», ενώ δύο βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό.

Στη χθεσινή επιδημιολογική εικόνα ολόκληρης της χώρας προστέθηκαν 671 νέα κρούσματα, ενώ 25 συμπολίτες μας κατέληξαν από τις επιπλοκές του νέου ιού. Τέλος, υψηλός παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 340 ασθενείς.