Αφιέρωμα στον εικαστικό Πέτρο Τσούση από τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης»

Αφιέρωμα στον εικαστικό Πέτρο Τσούση από τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης»

Ψηφιακό αφιέρωμα στο Μεσσήνιο εικαστικό, Πέτρο Τσούση, υλοποιούν οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης». Μέρος από τα έργα του έχουν καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα https://petrostsousisafieroma.blogspot.com, ενώ πραγματοποιούνται συζητήσεις για συνεργασίες σε πολιτιστικά δρώμενα μαζί με τον καλλιτέχνη για το μέλλον.

Ο Πέτρος Τσούσης γεννήθηκε στη Μεσσηνία, έχει ρίζες από τη Μεσσήνη και ζει στην Καλαμάτα. Διακατέχεται από ένα σπάνιο ταλέντο και έχει φιλοτεχνήσει σπουδαία έργα τόσο σε μάρμαρο σε ξύλο και στον καμβά. Έχει πλούσια καλλιτεχνική δράση με αρκετές εκθέσεις.

Όπως αναφέρεται και στο αφιέρωμα: «Πρόκειται για μια πολυσχιδή καλλιτεχνική προσωπικότητα που “κινείται” δίπλα μας διακριτικά, ενώ μεγαλουργεί σαν το χέρι του αγγίξει γήινα υλικά, σαν σμιλέψει πάνω στο μάρμαρο, σαν ζωγραφίσει στον καμβά. Παράλληλα, ο Πέτρος μπορεί να υλοποιήσει την ανακαίνιση του σπιτιού ή του καταστήματος σου, όμως πάντα θα βρει χρόνο και για “δράσει” δημιουργικά, έχοντας ένα μοναδικό απόθεμα έργων έτοιμο για έκθεση και παρουσίαση. Τα έργα του Πέτρου Τσούση έχουν εναλλαγές, έχουν δυναμική και σε παρασύρουν σε πελάγη ευδαιμονίας, άλλωστε η τέχνη είναι και λυτρωτική”.

Την καλλιτεχνική παρουσίαση του αφιερώματος είχε η Νίκη Γιαννακοπούλου, ενώ την ψηφιακή παρουσίαση ο Γιάννης Λάσκαρης