Αιτήσεις συμμετοχής έως τις 10 Φεβρουαρίου για το 5ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

Αιτήσεις συμμετοχής έως τις 10 Φεβρουαρίου για το 5ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

Το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας είναι πλέον ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης, αφού κατάφερε ακόμα και πέρυσι να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων. Αυτό οφείλεται στον αγώνα και στο μεράκι για πολιτιστική δημιουργία μιας ομάδας εθελοντών στην οργανωτική επιτροπή και αλλού, που εργάζονται αφιλοκερδώς για την επιτυχία του.

Στις 10 Φεβρουαρίου, λοιπόν, ολοκληρώνεται η δυνατότητα αίτησης συμμετοχής στο 5ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 20 θίασοι καλλιτεχνών από Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από 23 έως 30 Μαΐου 2021, με διεθνή χαρακτήρα και περιφερειακή δράση.

Στόχος είναι να παρουσιάσουν τη δουλειά τους καλλιτέχνες που έχουν διαγράψει σημαντική πορεία στην τέχνη του κουκλοθέατρου και έχουν συμμετάσχει και βραβευτεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ. Όπως, επίσης, να φιλοξενηθούν καινούργιες προτάσεις από νέους καλλιτέχνες της περιοχής.

Κι όπως σημειώνεται από την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ: «Κούκλες όλων των ειδών, γιγαντόκουκλες, μαριονέτες, μαρότες, γαντόκουκλες και μάπετ θα υποδεχτούν τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους σε ένα γιορταστικό οκταήμερο, που θα μοιράσει απλόχερα μαγικές πολιτιστικές στιγμές χαράς, συγκίνησης και θεατρικής πανδαισίας, που τόσο έχουμε ανάγκη τούτες τις ημέρες της καραντίνας και της αποχής από εκδηλώσεις πολιτισμού.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα περιέχει παραστάσεις θεάτρου κούκλας, κουκλοθέατρου, θεάτρου σκιών, events σε εξωτερικούς χώρους και πολλά πολλά εργαστήρια και σεμινάρια για παιδιά και ενήλικες.

Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στον εκπαιδευτικό τομέα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού και της Περιφέρειας.

Η Ακαδημία Κουκλοθέατρου που έχει δημιουργηθεί θα βοηθήσει πολύ σε αυτόν τον τομέα.

Εκείνο που πρέπει να ευχηθούμε τώρα είναι να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση μέχρι το Μάιο, να έχει τελειώσει η καραντίνα, να έχουν περιοριστεί τα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται και να επιτρέπονται οι εκδηλώσεις σε θεατρικές αίθουσες.

Επιπροσθέτως, ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τη στήριξη από το Δήμο και την Περιφέρεια, όπως μας έχουν υποσχεθεί στο παρελθόν ο δήμαρχος Καλαμάτας και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ θα αιτηθεί επιχορήγησης και από το υπουργείο Πολιτισμού, όπως πέτυχε και την περσινή χρονιά.

Σε περίπτωση που θα συνεχίζονται μέχρι το Μάιο τα απαγορευτικά μέτρα για τους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων, το Φεστιβάλ θα μεταφερθεί τον Οκτώβριο, όπως έγινε πέρυσι, αλλά με το ίδιο πρόγραμμα».