Δ.Σ. Μεσσήνης: Καταψήφισε τροποποίηση του προϋπολογισμού η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας

Ανακατατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Την τρίτη «δια περιφοράς» συνεδρίαση μέσα στο 2021 πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Ύστερα από την εύλογη συζήτηση που σημειώθηκε, έστω και «δια περιφοράς», στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας, σχετικά με την αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜ, τα θέματα στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν περισσότερο τυπικά. Συνολικά στην ημερήσια διάταξη ήταν τέσσερα.

Αναλυτικά:

1. Έγκριση πρακτικού επιτροπής εγγραφών – διαγραφών για τους παιδικούς σταθμούς & Βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Μεσσήνης.

2. Έγκριση εποχιακής λειτουργίας επιχείρησης τουριστικού καταλύματος “Camping”

3. Έγκριση εποχιακής λειτουργίας επιχείρησης τουριστικού καταλύματος: Ενοικιαζόμενα – επιπλωμένα δωμάτια διαμερίσματα

4. Τροποποίηση Προϋπολογισμού Δήμου Μεσσήνης οικ. Έτους 2021.

Όλα πέρασαν χωρίς διαφωνίες εκτός του τελευταίου, που αφορούσε ουσιαστικά στο «μεγάλο» προϋπολογισμό, δηλαδή την τελευταία τροποποίηση που καταθέτουν όλοι οι Δήμοι της χώρας αυτή την περίοδο. Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, με επιστολή που έστειλε προς τα ΜΜΕ, καταψήφισε τη συγκεκριμένη τροποποίηση για τους παρακάτω λόγους, που διευκρίνισε στην επιστολή του ο επικεφαλής της, Νίκος Κοτταρίδης. Αναφέρει αναλυτικά: «Όπως είχαμε τοποθετηθεί, στην ψήφιση του ΟΠΔ και αρχικού προϋπολογισμού, τον οποίο και είχαμε καταψηφίσει, έτσι και τώρα ψηφίζουμε αρνητικά στις προτεινόμενες τροποποιήσεις εκτός από τις απαραίτητες λειτουργικές δαπάνες προκειμένου να λειτουργήσει ο Δήμος.

Είναι αυτονόητο ότι στις παραπάνω λειτουργικές δαπάνες δε συμπεριλαμβάνουμε αυτές που αφορούν στην πρόσληψη των (12) από τα δεκαεννέα (19) συνολικά άτομα που έγιναν με τη δικαιολογία της πανδημίας (COVID-19), διότι σε αυτές τις δώδεκα (12) ειδικότητες (π.χ. Εργάτες καθαριότητας-οδηγοί) υπάρχουν μόνιμοι εργαζόμενοι και απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες».

Κ. Γαζ.