Δήμαρχος και πρόεδρος αρνήθηκαν προ Η.Δ. θέμα συζήτησης για την πλατεία Γαργαλιάνων

Δήμαρχος και πρόεδρος αρνήθηκαν προ Η.Δ. θέμα συζήτησης για την πλατεία Γαργαλιάνων

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε… άλλη διάσταση η προχθεσινή του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, με απίθανες και απίστευτες καταστάσεις να σημειώνονται εμφανώς παραβιάζοντας τον Κανονισμό Λειτουργίας του Σώματος και παραβαίνοντας την ισχύουσα νομοθεσία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο δήμαρχος Τριφυλίας και ο πρόεδρος του Σώματος αρνήθηκαν και δεν επέτρεψαν να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης θέμα που έθεσε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας», Δημήτρης Δριμής, σχετικά με την ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων, με βάση φωτογραφίες του σχεδίου που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ίδιο τον κ. Λεβεντάκη.

Όπως έχουμε αναφέρει στο «Θ», σε εκτενή ρεπορτάζ τις προηγούμενες μέρες, η πρόταση σχεδίου του κ. Λεβεντάκη, που έγινε ευρέως γνωστή από φωτογραφίες που είναι δημοσιευμένες στο λογαριασμό του συνδυασμού του στο facebook, προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στους Γαργαλιάνους, ξεσηκώνοντας την τοπική κοινωνία, αλλά και επικεφαλής παρατάξεων του Δ.Σ., δημοτικούς συμβούλους, πρώην δημάρχους, το Συμβούλιο Κοινότητας Γαργαλιάνων και ενεργούς πολίτες. Με δημόσιες παρεμβάσεις τους δε, τίθενται κάθετα αντίθετοι στην πρόταση του κ. Λεβεντάκη, καθώς θεωρούν πως, αφενός, αλλάζει χρήση η πλατεία και μετατρέπεται σε αλσύλλιο ή πάρκο και, αφετέρου, αλλάζει βάναυσα η ιστορική της αναφορά ως τοπόσημου με τα χαρακτηριστικά που αιώνες φέρει απαράλλαχτα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Δριμής έθεσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας προ ημερήσιας διάταξης θέμα για ενημέρωση – απόφαση σχετικά με την πρόταση σχεδίου της Δημοτικής Αρχής για ανάπλαση – ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας των Γαργαλιάνων, αλλά ο πρόεδρος δεν το έβαζε σε ψηφοφορία για να αποφανθούν και αποφασίσουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αν εγκρίνουν ή απορρίπτουν την πρόταση.

Ο δε κ. Λεβεντάκης εκφράστηκε αρνητικά σημειώνοντας ότι δεν είναι θέμα του συμβουλίου η πλατεία και πως εάν θέλουν ο κ. Ανδρινόπουλος και η κα Καμπύλη, θα τους ενημερώσει στο γραφείο του. Ο κ. Δριμής αντέδρασε χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτο ότι η πρότασή του για προ ημερήσιας διάταξης θέμα δεν έμπαινε σε ψηφοφορία, ενώ στον Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ. Τριφυλίας και την ισχύουσα νομοθεσία ρητά ορίζεται η διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις, με το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει!

Δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου του Σώματος και σε καμία περίπτωση του δημάρχου, εάν θέμα που θέτει προ ημερήσιας διάταξης επικεφαλής παράταξης ή δημοτικός σύμβουλος θα συζητηθεί ή όχι, αλλά του κυρίαρχου οργάνου, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο!

Όπως επισήμανε στο «Θ» ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας, Δημήτρης Δριμής, «πρόκειται για άλλο ένα πραξικόπημα δημάρχου και προέδρου, που αρνήθηκαν να θέσουν σε ψηφοφορία στο Σώμα την πρότασή μου».