Δήμος Μεσσήνης: Επίσκεψη δημάρχου στο τμήμα ΖΕΠ του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης

Δήμος Μεσσήνης: Επίσκεψη δημάρχου στο τμήμα ΖΕΠ  του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης

Το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης είναι μεταξύ των Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης -το μοναδικό στη Μεσσηνία- που έχουν ενταχθεί στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ). ΖΕΠ λειτουργούν στα σχολεία με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να στηριχθούν οι μαθητές ως προς την ενίσχυση της διδασκαλίας και της δημιουργίας υποστηρικτικού πλαισίου. Η καταπολέμηση της σχολικής διαρροής και η ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών χωρίς διακρίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα, αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή τη λύση του προβλήματος της κοινωνικής ένταξης και συνύπαρξης. 

Χθες ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος επισκέφτηκε την τάξη ΖΕΠ του 1ου Γυμνασίου, όπου φοιτούν 10 μαθητές ρομά από όλες τις τάξεις και ενημερώθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου Ελισάβετ Σταθοπούλου για τη διαδικασία ένταξης των μαθητών, τη συμμετοχή και την πρόοδό τους. 

Δεδομένου ότι είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργεί τάξη ΖΕΠ σε Γυμνάσιο, οι στόχοι καθορίστηκαν από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από μαθητές και γονείς και έχει ήδη διαπιστωθεί πρόοδος. 

Μιλώντας σχετικά η κα Σταθοπούλου σημείωσε ότι οι μαθητές παρακολουθούν το τμήμα 15 ώρες την εβδομάδα με συγκεκριμένη εκπαιδευτικό και έχουν κατανοήσει ότι η εκπαίδευση είναι απαραίτητη τόσο για τα αγόρια όσο και για τα κορίτσια, που εγκατέλειπαν νωρίτερα το σχολείο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος συνεχάρη τη διευθύντρια του σχολείου για την ένταξη της σχολικής μονάδας στη Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας. Σημείωσε ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να ανταποκρίνονται στις σχολικές απαιτήσεις, δηλώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε ό,τι χρειαστεί το σχολείο. 

Απευθυνόμενος δε στους μαθητές, τους συνέστησε να έχουν συνέπεια και να συνεχίσουν το σχολείο, γιατί μέσα από την εκπαίδευση θα μπορέσουν να θέσουν στόχους και να τους πετύχουν. Επιπλέον, με τη μάθηση θα αποκτήσουν γνώσεις και εφόδια για τη ζωή τους, ενώ θα ενταχθούν στο ρυθμό της κοινωνίας.