Δήμος Μεσσήνης: Πραγματοποίηση 249 rapid test το τριήμερο

Δήμος Μεσσήνης: Πραγματοποίηση 249 rapid test το τριήμερο

Έλεγχοι με τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19, διενεργήθηκαν σε 4 περιοχές του Δήμου Μεσσήνης από τη Δευτέρα 8 έως και χθες Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου. 

Τα rapid τεστ πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ενώ η προσέλευση των κατοίκων των τεσσάρων περιοχών ήταν ικανοποιητική και τα αποτελέσματα των τεστ όλα αρνητικά. 

Συγκεκριμένα στο Κοινοτικό Κατάστημα Βαλύρας της Δ.Ε. Ιθώμης διενεργήθηκαν τη Δευτέρα 60 έλεγχοι. Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ανδρούσας της Δ.Ε. Ανδρούσας την Τρίτη έγιναν 72 τεστ και την ίδια μέρα στο Αγροτικό Ιατρείο Κλήματος της Κοινότητας Τρικόρφου 37. 

Οι προγραμματισμένοι έλεγχοι του τριημέρου ολοκληρώθηκαν χθες στο Περιφερειακό Ιατρείο Αβραμιού της Δ.Ε. Μεσσήνης με την πραγματοποίηση 80 τεστ.

Με στόχο την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών, θα καταρτιστεί νέο πρόγραμμα διενέργειας rapid test σε περιοχές της περιφέρειας του Δήμου Μεσσήνης, για να συνεχιστούν οι έλεγχοι σε όσο το δυνατόν περισσότερο πληθυσμό, χωρίς να απαιτείται μετακίνησή του.