Δύο συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο στη Μεσσηνία

Δύο συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο στη Μεσσηνία

Δύο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, που στοίχισαν τη ζωή σε ισάριθμους συνανθρώπους μας, έγιναν στη Μεσσηνία τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, σε όλη την Περιφέρεια τον Ιανουάριο σημειώθηκαν 21 τροχαία ατυχήματα με 26 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Δύο νεκροί
Ειδικότερα, σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώθηκαν τέσσερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με πέντε νεκρούς. Από αυτά τα δύο στη Μεσσηνία, με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Επίσης, σε όλη την Περιφέρεια σημειώθηκαν τρία σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τρία σοβαρά τραυματίες. Το δε Ιανουάριο στη Μεσσηνία δε σημειώθηκε κανένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Τέλος, σημειώθηκαν 14 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 18 ελαφρά τραυματίες. Από αυτά τα τρία στη Μεσσηνία με τρεις ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν:  Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παραβίαση προτεραιότητας και ολισθηρότητα οδοστρώματος.

Παραβάσεις
Στο πλαίσιο των δράσεων, τον Ιανουάριο συγκροτήθηκαν 473 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 8.477 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 35 παραβάσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και 1.429 επικίνδυνες παραβάσεις.  Ειδικότερα: 1.090 για υπερβολική ταχύτητα, 81 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 107 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 23 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 17 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 5 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 29 για παραβίαση σηματοδότη, 52 για ΚΤΕΟ, 5 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 13 για αντικανονικούς ελιγμούς και 7 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη