Επικίνδυνο το ημιτελές πεζοδρόμιο δρόμο προς τις Εργατικές Κατοικίες Κυπαρισσίας

Επικίνδυνο το ημιτελές πεζοδρόμιο δρόμο προς τις Εργατικές Κατοικίες Κυπαρισσίας

Ούτε το “Γιοφύρι της Άρτας” να ήταν το πεζοδρόμιο επί του επαρχιακού δρόμου από το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – ΓΕΛ Κυπαρισσίας προς τις Εργατικές Κατοικίες, αφού η κατασκευή του ξεκίνησε αρχές Μαρτίου του 2020, αλλά μέχρι και σήμερα, έντεκα ολόκληρους μήνες μετά, παραμένει ημιτελές, όντας άκρως επικίνδυνο.

Όταν ξεκίνησε η κατασκευή του γράψαμε σχετικά, μεταξύ άλλων, στο «Θ»: «Εργασίες για κατασκευή πεζοδρομίου ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη μετά το σχολικό συγκρότημα του Γενικού Λυκείου – Γυμνασίου Κυπαρισσίας προς τις Εργατικές Κατοικίες στην 19η Επ. Οδό! Πράγματι η κατασκευή πεζοδρομίου από το Γυμνάσιο μέχρι και τις Εργατικές Κατοικίες είναι έργο αναγκαίο, το οποίο αποτελεί αίτημα ετών των κατοίκων της περιοχής εδώ και χρόνια. Ωστόσο, στο πεζοδρόμιο που κατασκευάζεται δεν είναι ελεύθερη και ανεμπόδιστη η κίνηση πεζών και πολύ περισσότερο αμαξιδίων ΑμεΑ ή για να περάσουν κάτοικοι με καρότσια για μωρά ή και ψώνια, αφού στη μέση υπάρχουν κολώνες φωτισμού και ίσως να αναγκάζονται να “κατέβουν” στο δρόμο σε εκείνα τα σημεία, ενώ σε άλλα σημεία (προς την άκρη του πεζοδρομίου) pillar ηλεκτρικού ρεύματος, που είναι και επικίνδυνα…

[…] Επειδή οι κολώνες φωτισμού προϋπήρχαν του έργου του πεζοδρομίου, δε θα έπρεπε να ληφθεί μέριμνα ώστε να κατασκευαστεί με τεχνικά χαρακτηριστικά τέτοια, τα οποία προφανώς θα μελετούσαν επιστήμονες του αντικειμένου, που οι κολώνες να μην είναι στη μέση, αποτελώντας εμπόδιο; Μακάρι, πάντως, το έργο του πεζοδρομίου να φτάσει μέχρι τις Εργατικές Κατοικίες και να μη συμβεί τίποτα και ποτέ εξαιτίας των εμποδίων από τις κολώνες στη μέση αυτού!».

Έντεκα μήνες μετά, όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του πεζοδρομίου επί του επαρχιακού δρόμου, αλλά εκτός από κολώνες και pillar που είναι μες στη μέση, σε άλλα σημεία που δεν έχει τσιμεντοστρωθεί υπάρχουν μόνο χώματα και πέτρες και σε άλλα μόνο το πλέγμα…

Το σοβαρό αυτό ζήτημα επικινδυνότητας έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση της Ο.Ε. Τριφυλίας η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Σταματία Αλεξοπούλου, τονίζοντας: «Το πεζοδρόμιο προς τις Εργατικές Κατοικίες Κυπαρισσίας επί του επαρχιακού δρόμου άρχισε να κατασκευάζεται το Μάρτιο του 2020. Όπως έχει μείνει ημιτελές και με το πλέγμα στο έδαφος είναι ακόμα περισσότερο επικίνδυνο».