Επίσκεψη προέδρου του Μανιατάκειου Ιδρύματος στην Πρεσβεία της Ιταλίας για τη Μεσογειακή Διατροφή

Επίσκεψη προέδρου του Μανιατάκειου Ιδρύματος στην Πρεσβεία της Ιταλίας για τη Μεσογειακή Διατροφή

Την πρέσβειρα της Ιταλίας, Patrizia Falcinelli, επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος, Δημήτρης Μανιατάκης, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια Βίκυ Ιγγλέζου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν, αφενός, η γνωριμία με τη νέα πρέσβειρά και, αφετέρου, η συνέχιση της συνεργασίας στο θέμα προώθησης της Μεσογειακής Διατροφής, δεδομένης της ανάληψης από την Ελλάδα του ρόλου του συντονισμού των κοινών δράσεων του Δικτύου της Μεσογειακής Διατροφής για το 2021.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε η πολιτιστική διάσταση της Μεσογειακής Διατροφής, όπως και η ανάγκη ανάδειξής της προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. O τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω της προβολής και της προώθησης των προϊόντων αγροδιατροφής, με την ταυτόχρονη στενή συνεργασία όλων των παραγόντων αλλά και κρατικών φορέων.

Επιπλέον, η πρέσβειρα ανακοίνωσε στον Δ. Μανιατάκη ότι, σε συνέχεια πρότασης του προκατόχου της, Efisio Luigi Marras, αποφασίστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας να τιμήσει τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του Μανιατάκειου Ιδρύματος για τη συμβολή τους στην ενδυνάμωση των πολιτιστικών ανταλλαγών Ελλάδος και Ιταλίας.