Έρχεται «έξυπνη» διάβαση πεζών στην Καλαμάτα

Έρχεται «έξυπνη» διάβαση πεζών στην Καλαμάτα

Στη δημιουργία της πρώτης «έξυπνης» διάβασης πεζών στο κέντρο της Καλαμάτας θα προχωρήσει κατά το επόμενο διάστημα ο Δήμος, σύμφωνα με χθεσινή σχετική ανακοίνωση.

Η «έξυπνη» διάβαση θα κατασκευαστεί στη συμβολή των οδών Αριστομένους και  Νικηταρά, θα διαθέτει αισθητήρες κίνησης και θερμότητας και θα είναι ενεργειακά αυτόνομη, καθώς τη λειτουργία της θα καλύπτει φωτοβολταϊκό πάνελ. Στο οδόστρωμα, επίσης, θα τοποθετηθούν φώτα Led και η ανάλογη σήμανση.

Να αναφέρουμε ότι η πρώτη «Έξυπνη Πρότυπη και Σύγχρονη Διάβαση Πεζών» εγκαινιάστηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) στην Αθήνα. Πρόκειται για μια διάβαση που έχει ειδικό ακρυλικό φωσφορίζον υλικό με κρυστάλλους και αποκαλείται “έξυπνη”, καθώς ο φωτισμός LED μεταβάλλεται ανάλογα με τις υποδείξεις των φαναριών.

Ταυτόχρονα ειδικός πομπός μεταδίδει ηχητικά και παλμικά σήματα στις εφαρμογές των κινητών των πολιτών με προβλήματα όρασης και ακοής.

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου θα τοποθετηθεί «έξυπνος» καθρέφτης επί της οδού Λεΐκων, ο οποίος θα διαθέτει αισθητήρες και από τις δύο κατευθύνσεις του δρόμου και ενδείξεις Led.