Ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για το εξώδικο των ιδιοκτητών στη Μ. Μαντίνεια

Ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για το εξώδικο των ιδιοκτητών στη Μ. Μαντίνεια

Ερώτηση για το εξώδικο που υπογράφουν 28 ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας για τους κινδύνους από τη διάβρωση των ακτών, κατέθεσε εγγράφως στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο σύμβουλος του συνδυασμού «Καλαμάτα Ξεκινάμε», Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

Ωστόσο, παρότι είχε κατατεθεί τις προηγούμενες μέρες, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας δε συζητήθηκε.

Ερώτηση
Στην ερώτησή του ο κ. Ζαφειρόπουλος επισημαίνει πως είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών στο παραλιακό μέτωπο από το ξενοδοχείο «Messinian Bay» μέχρι το κατάστημα «Τουριστικό» στη Μικρά Μαντίνεια. «Στο παρελθόν η Δημοτική Αρχή είχε εκφράσει την ανησυχία της και είχε προβεί σε έγγραφες και προφορικές δηλώσεις σε κάθε αρμόδια Αρχή, δεδομένου του κινδύνου πρόκλησης υλικών ζημιών σε περιουσίες, αλλά και απώλειας ανθρωπίνων ζωών. Πέραν όμως αυτών, κινδυνεύει η ύπαρξη και ομαλή χρήση της παραλιακής οδού Καλαμάτας-Κιτριών, η οποία διέρχεται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης και όπου στο παρελθόν υπήρξαν εξ αυτού του λόγου σημαντικά προβλήματα.

Για όλα τα παραπάνω, τα δημοσιεύματα πολλά, τόσο στον τοπικό όσο και στον πανελλήνιο Τύπο, όπου κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου, αλλά άπαντες οι αρμόδιοι κωφεύουν», επισημαίνει ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Να πάρει θέση ο Δήμος
Ακολούθως, ο κ. Ζαφειρόπουλος κάνει λόγο για υπέρμετρα μεγάλη και πρωτοφανή καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος, ενώ καθημερινά παραμένει ορατή και επερχόμενη μετά πλήρους βεβαιότητας η καταστροφή ιδιοκτησιών, τόσο ιδιωτικού όσο και δημόσιου χαρακτήρα, καθώς και ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. «Πάραυτα η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 12.000.000 ευρώ παρεμβαίνει προκλητικά πρωτίστως στο Δήμο Νεμέας για το Αγιωργίτικο κρασί, αλλά και ακολούθως στις περιοχές Μ. Μαντίνειας και Κιτριών, μόνο για συμπληρωματικές παρεμβάσεις εξωραϊσμού στα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας που ήδη έχουν υλοποιηθεί.

Ποια, λοιπόν, η άποψη και η στάση του Δήμου Καλαμάτας, τι προτίθεται να κάνει για να αντιμετωπίσει το θέμα, σε ποιες υπηρεσίες θα απευθυνθεί και με ποια αιτήματα; Τέλος, καλείται να πάρει θέση για το ποιος φορέας είναι άμεσα αρμόδιος για όλα αυτά. Πρέπει να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και κάθε άλλο αρμόδιο όργανο του Δήμου Καλαμάτας, δεδομένης της απόφασης και της πρόθεσης των ενδιαφερόμενων πολιτών να προσφύγουν στην ποινική δικαιοσύνη και να καταγγείλουν την αδιαφορία όλων των αρμόδιων φορέων, οπότε θα κληθούμε αναγκαστικά να λάβουμε θέση», καταλήγει η ερώτηση του κ. Ζαφειρόπουλου.

Της Βίκυς Βετουλάκη